0
Evropske lige

‘NEKO JE ODLUČIO KO ĆE BITI PRVAK’: Zlatko Zahović razočaran napustio Maribor

Objavljeno: 29.05.18 u 19:10

Legenda slovenačkog fudbala i sportski direktor Maribora Zlatko Zahović napustio je tu funkciju nakon gubitka titule u trci sa Olimpijom iz Ljubljane.

Zahović je tu odluku doneo nakon što je Olimpija osvojila titulu penalom u poslednim minutima.

– Čestitam celoj ekipi jer se borila do poslednjeg trenutka i sudijskog zvižduka. Stvarno sam ponosan na njih. Navijači su svesni da je ekipa dala maksimum, ali je neko drugi odlučio ko će da bude šampion. Ali, siguran sam da ova ekipa Maribora ima veliki potencijal – zaključio je Zahović, a zatim je nastavio:

– Stvar je jasna. Ne želim da budem deo problema, već rešenje. U ovom trenutku nisam srećan u klubu i postoji samo jedna opcija. Tačno je da su odnosi unutar Maribora daleko od idiličnih, ali daleko od toga da su loši. Jednostavno, previše stvari se izdešavalo i bilo je raznih interpretacija. Ja sam profesionalac – naveo je Zahović, a prenose slovenački mediji.

Razjasnio je tamošnjim medijima da razlog odlaska nije nikakva inostrana ponuda.

– Nije bilo nikakvih ponuda, ne bi me ni zanimale. Smatram da imam previše potencijala koji ovde više ne mogu da ostvarim. Neću sukobe. Znam da je bilo dosta dezinformacija u poslednje vreme, a ja nisam od ljudi koji žele da bilo kome ’kradu hleb’. Jedna priča je gotova, a pamtiću samo lepe stvari.

Zahović je sa Mariborom osvojio sedam titula šampiona Slovenije, četiri kupa i po dva ulaska u grupne faze u Ligu šampiona i Lige Evrope.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter