14
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

IVICA ILIEV ZA HOTSPORT: Miroslav Đukić je trener Partizana i tačka!

Objavljeno: 29.05.18 u 09:00

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev govorio je za HotSport o sastanku UO i odluci da trener prvog tima ostane Miroslav Đukić.

Ivica Iliev je tačno stavio do znanja da je do daljeg šef stručnog štaba ‘parnog valjka’ Miroslav Đukić.

– Klub je izašao sa objašnjenjem o situaciji, Miroslav Đukić je trener Partizana i tu stavljamo tačku danas – rekao je Iliev i izneo zaključke sa sastanka:

– Mišljenje svih nas je da je rezultatski gledano sezona bila uspešna, jer kada se napravi istorijski uspeh u Evropi, to je samo po sebi uspešna sezona. Pritom kada se kruniše sa jednim od dva moguća trofeja, mora da poprimi obrise dobrog, ili odličnog. Naravno da je titula nešto što je vrednije od ta dva trofeja, ali svaki pehar piše istoriju, kao i ovaj kup. Pogotovo što se desio treći put zaredom što je još jedna istorijska činjenica, nikada to nije bio slučaj u istoriji Partizana. Kada se taj ceo ciklus uzme u obzir, ili od kada je došla ova uprava, a i ja kao sportski direktor u poslednje dve i po godine, od mogućih pet trofeja osvojili smo četiri. Ne znam šta bi više moglo od toga. Postoje i drugi klubovi koji igraju i ulažu, te mislim da bi trebalo da budemo malo racionalniji i realniji pa da sklonimo na stranu neka lična mišljenja kada je analiza u pitanju.

Ako se u prvi plan stave evropski koeficijent i zarada, onda je prošla sezona za Partizan bila ‘preuspešna’.

– Sa finansijske strane preuspešna sezona. Tu se pokazalo koliko su evropska takmičenja bitna za klubove sa ovog kontinenta. Evropa je merilo kvaliteta i veličine kluba. Kada pogledamo najjače ekipe u Evropi, čak ni osvojene titule nisu toliko bitne ukoliko to nije propraćeno dobrim rezultatom u nekom evropskom takmičenju. Svi najbolji klubovi gledaju da tamo što veće uspehe naprave, pa i mi. Od kad sam stigao u klub imao sam ideju da Partizan učvrstim na evropskom putu i da na taj način postane prepoznatljiv, da ga Evropa ceni. Samim tim dolaze i finansije, iz ugla samog ulaska u evropsko takmičenje, a i onog drugog gde igračima raste cena igranjem u evrokupovima. Reputacija… Diže se klub na maksimalan nivo, bitni su i domaći trofeji ali klub ne može da funkcioniše samo sa uspesima u svojoj zemlji. Uvek bih odabrao ovakav uspeh u Evropi zarad titule, jer ako ne bi bilo Evrope, pitanje bi da li bi klub i kako mogao da funkcioniše.

Zaključak na kraju je jedinstven – isti trener vodi Partizan i za mesec dana.

– Zaključak današnjeg sastanka je da je Miroslav Đukić trener Partizana – zaključio je Iliev.

0
0

14 Komentara

  1. ajde ivice uvati se ruku pod ruku pa zajedno sa djukicem pa lepo idi napolje iz mog partizana jer dok ste ti djukic u partizanu mi mozemo dase oprstimo od titule prvaka srbije

    0
    0
    Odgovori
  2. Koliko dobro Ivice ti radis pokazuje i to sto nemas nijednog igraca u timu kojeg mozes da prodas. Sve sto si doveo ne vredi nista a debele pare si ih placao. Toliko o ekonomskom uspehu kluba. Covece buducnost kluba si unistio, mi moramo ziveti od prodaje igraca, to u Evropi da zaradjujes desi se jednom u 10 godina.

    0
    0
    Odgovori
  3. Ivice imas moju podrsku za sve… Ali za Djukica Nikad! Menjajte ga dok nije kasno. Covek nema igru, igraci mu stagniraju, fizicka sprema, nula… Sklanjaj ga!

    0
    0
    Odgovori
  4. Фала ти ивице. Фала ти. Па кад буде у првом колу ,,Заиста, немам шта да замерим екипи” онда ћемо наврат нанос мијењат тренера

    0
    0
    Odgovori
  5. A da dovedes jos dojicu, trojicu kao sto je Suma i za iste pare, pa da slavi Marakana vec posle prvih 5 kola sledece sezoe 🙂

    0
    0
    Odgovori
  6. Koja sprdwa sa navijačima, bice po 100 gledalaca na utakmicama. uspeli st da oterate navijace, sami gledajte sebe

    0
    0
    Odgovori
  7. Bravo Ivice.Sa ovim trenerom ne mozemo ni prvo kolo kvalifikacija za ligu evrope da prodjemo,a o tituli mozemo da sanjamo…Spakujte se svi i uprava i Đukić!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter