Sinoćna povreda Mohameda Salaha, u meču finala Lige šampiona između Liverpula i Real Madrida, izuzetno je zabrinula ljubitelje fudbala u Egiptu.

Sjajni krilni napadač je nakon duela sa Serhiom Ramosom vrlo nezgodno pao na rame, zbog čega je sa suzama u očima i bolnom grimasom na licu napustio teren “Olimpijskog stadiona” u Kijevu.


Ovo je unelo nemir među Egipćane, budući da im je prva zvezda tima doživela neprijatnu povredu na tek nešto više od dve nedelje pred start Svetskog prvenstva u Rusiji.

Ceo fudbalski svet sa nestpljenjem je isčekivao vesti o stanju Salaha, u strahu da bi Mundijal možda mogao da prođe bez jednog od trenutno najboljih igrača sveta.

Ipak kako stvari stoje Mo bi ipak trebao da bude spreman za najveću fudbalsku smotru, pošto su poslednje analize pokazale da je reč samo o istegnuću ramena, te da ga očekuje pauza od oko tri nedelje.

Ipak postoji mogunćnost da povreda najboljeg igrača Premijer lige bude sanirana i ranije, te bude spreman da već od prve utakmice pomogne “faraonima”.

Ne treba ni govoriti o tome koliki bi Salahov izostanak bio hendikep za Egipćane, koji će na Mundijalu nastupiti u grupi A sa selekcijama Rusije, Urugvaja i Saudijske Arabije.