0
Evropske lige

PREPORUKA KRSTAJIĆU: Italijani hvale Milenkovića- Biće on defanzivac svetske klase

Objavljeno: 25.05.18 u 21:31

Talenat koji je nagovestio u Partizanu, Nikola Milenković je samo potvrdio i u italijanskom šampionatu gde je odigrao odličnu polusetozonu u dresu Fiorentine.

Iako mu je trebalo vremena da pridobije poverenje trenera Stefana Piolija, koji mu nije ukazivao previše minuta tokom prvog dela sezone, popularni Bleki je krajem 2017. godine doekao svoju šansu koju je oberučke prihvatio.

Tako je u novu godinu mladi defanzivac ušao kao standardni član zadnje linije „Viole“, a poverenje stručnog štaba nagradio je odličnim partijama koje nisu promakle ni selektoru Mladenu Krstajiću.

Milenković se tako našao na spisku od 27 igrača koji konkurišu za mesto na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji, što će mu svakako biti satisfakcija za dalji rad.

Priznanje srpskom štoperu toko čitave sezone stizalo je i od fudbalskih stručnjaka i novinara sa Apenina, a sajt Violanation.com izanalizirao je njegovu igru u prethodnoj sezoni.

– Nismo mnogo očekivali od mladog Srbina kada je došao, pre svega zbog perioda adaptacije. Nije igrao do kraja decembra, ali je u januaru dobio priliku umesto Vitora Uga. U pregrupisanju snaga nakon smrti našeg kapitena Milenković je češće dobijao mesto uz desnu aut liniju. Dobro se snašao, pokazao da je jak u vazdušnim duelima, siguran u startovima, a pokazao je i zavidan nivo atleticizma za igrača takvog gabarita. Ponekad se nesigurno postavljao, ali to je normalno za nekog ko igra svoju prvu sezonu u Seriji A-, navedeno je na pomenutom sajtu.

Milenković je ukupno odigrao 17 utakmica za tim iz Firence, od toga 15 u 2018. godini, a u najvećem broju njih bio je i starter. Njegove obre partije u debitantskoj sezoni podigle su i očekivanje javnosti.

– Milenković izgleda kao igrač oko kojeg treba graditi odbranu i od njega očekujemo da izraste u defanzivca svetske klase-, zaključak je sajta Violanation.com.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter