1
Evropske lige

FOTO: Liverpool FC

SALAH ODUŠEVIO NAVIJAČE: Ne idem nigde, ovo je tek moj početak u Liverpulu

Objavljeno: 11.05.18 u 15:13

Sjajni egipatski reprezentativac Mohamed Salah izjavio je za britanske medije da je sjajna sezona koja se bliži kraju samo njegov početak u Liverpulu.

Time je indirektno demantovao glasine kako će preći u Real Madrid.

Salah je zbog fenomenalnih partija u Engleskog proglašen za najboljeg igrača sezone, a u četvrtak u Londonu mu je svečano uručeno veliko priznanje.

– Veoma sam srećan ovde, sve je u redu. Naravno da imam ambicije vezane za budućnost s Liverpulom. Kao što se vidi, imali smo odličnu sezonu, sada nas očekuje finale Lige šampiona i svi smo jako uzbuđeni. Ovo je samo početak. Ovo je moja prva sezona ovde, kao i za još neke igrače. Tako da je ovo samo početak, rekao je Salah.

Iako je ostvario plasman u finale Lige šampiona Liverpul još uvek nije osigurao plasman u elitno evropsko takmičenje naredne sezone kroz Premijer ligu.

– Uvereni smo da ćemo igrati Ligu šampiona naredne sezone. Na putu do finala pobedili smo vrhunske timove poput Sitija i Rome. Želimo da se plasiramo u Ligu šampiona sledeće sezone kroz ligu, a onda i da slavimo u finalu. Protiv Real Madrida ćemo igrati na pobedu, zaključio je Salah.

Sjajni egipatski reprezentativac u Liverpul je došao prošlog leta iz Rome za 42 miliona evra, što uz bonuse može porasti i na 50 miliona, a za klub sa Enfilda vezan je ugovorom do 2022. godine.

U prvoj sezoni za ‘redse’ je odigrao 50 utakmica i postigao 43 gola u svim takmičenjima, a već krajem aprila oborio je nekoliko rekorda. Postigao je najviše golova u jednoj sezoni Lige šampiona u istoriji Liverpula, deset.

Takođe, postao je najefikasniji afrički fudbaler u jednoj sezoni u Premijer ligi sa 31 golom, igrač s najviše golova (43) u premijernoj sezoni u dresu Liverpula, a dao je i najviše golova levom nogom (24) u jednoj sezoni u engleskom prvenstvu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter