3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NEVEROVATNA PRIČA: Ministar u Vladi Srbije otkrio kako je Stojke došao u Partizan nakon čega je nastala majica o ‘ružnoj prošlosti’

Objavljeno: 10.05.18 u 12:17

Vladimir Stojković je jedan od najboljih golmana koji su branili u Partizanu ikada.

Čuvar mreže nacionalnog tima je napravio veliku buru u domaćoj javnosti kada je stigao u Humsku.

Kao bivši čuvar mreže Crvene zvezde, bio je na udaru zvezdaša prilikom dolaska u Partizan i još uvek je na meti Delija prilikom duela dva najveća srpska kluba. Kada je stigao u Humsku, nije dočekan sa oduševljenjem ni navijača Partizana, ali je ubrzo postao miljenik navijača.

Njegov dolazak u Partizan nije imao onu ustaljenu proceduru kontaktiranja fudbalera i pregovora, a priču o tome otkrio je Branko Ružić veliki navijač Partizana, potpredsednik stranke SPS i ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije.

– Tada smo pokojni Darko Grubor, Dragan Đurić i ja bili na izvlačenju grupa za Ligu šampiona. Tada nas je kontaktirao Stojke i iskazao interesovanje da dođe u Partizan. Znate, kada imate takvog odličnog golmana, kao što je on, onda tu nema razmišljanja. Gledali smo pre svega kvalitet. Pritom, nije to bio direktan transfer iz Zvezde, a i radilo se o interesu srpskog fudbala. Naravno da smo konsultovali i navijače, izjavio je Ružić za ‘Alo sprint’, a potom dodao:

– Posle su videli i prihvatili Stojketov kvalitet i da na kraju on pobeđuje sve neverne Tome. Da nije bilo Stojketa, Srbija bi teško otišla na Svetsko prvenstvo, a i Partizan ne bi igrao Ligu Evrope. Inače, to nije prvi takav prelazak. Jeste specifično, jeste teško, ja navijače razumem, ali to je fudbal. Setite se Milka Đurovskog.

0
0

3 Komentara

  1. Neko ga mrzi neko ga voli ali je Stojke najbolji srpski golman ne racunam SFRJ pa kad vidite rezerve u reprezentaciji dovoljno.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter