1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA PLEJ-OF: Zvezda brojala do četiri, Joveljić se ozbiljno nametnuo Milojeviću (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 05.05.18 u 22:00

Crvena zvezda porazila je Spartak iz Subotice sa 4:0 u plej-ofu Superlige Srbije.

Dva gola u pobedi svog tima postigao je Dejan Joveljić.

Prvu priliku su crveno-beli imali preko Rodića koji je gađao pored gola, a čim su ozbiljnije zapretili – stiglo je vođstvo. Veliki deo posla odradio je Ben koji se lepo zagradio i proigrao Nemanju Radonjića, mladi reprezentativac Srbije je utrčao i uspeo da lako izađe na kraj sa golmanom Subotičana.

Radonjić je ubrzo mogao i da duplira prednost, ali je tada kao pobednik u ovom duelu izašao golman Lučić koji je u kratkom periodu dvaput sprečio fudbalera Zvezde iz izgledne pozicije. U 22. minutu pretio je i El Fardu Ben, i to sa oko 25 metara kada je Lučić opet bio na mukama, ali je uspeo da vrhovima prstiju loptu skrene u korner.

U 35. minutu je Dejan Joveljić udvostručio vođstvo domaćina, sa bele tačke. Prvenac talentovanog napadača usledio je posle najstrože kazne koju je iznudio Uroš Račić, mada je diskutabilna odluka arbitra Nikolića koji nije previše razmišljao o tome da pokaže na kreč.

Nova greška Subotičana i novi gol Crvene zvezde. Na sredini je došlo do lošeg poteza, posle čega se Radonjić odužio za odličan pas iz 6. minuta, a nekadašnji napadač Olimpijakosa se posle odličnog driblinga upisao u listu strelaca pred kraj prvog poluvremena.

FOTO: STARSPORT

I tokom drugog dela meča inicijativu je imala domaća ekipa koja je ozbiljno zapretila preko Bena, a potom i došla do četvrtog pogotka. Opet je sve krenulo od greške igrača Spartaka na svojoj polovini. Domaći su oteli loptu Subotičanima, Luka Ilić je pustio pas na levu stranu ka Radonjiću koji je prohitao pored čuvara i odličnim udarcem savladao Lučića.

Do kraja meča je Zvezda ozbiljno pretila, ali nije uspela da stigne do petog gola. Dobru šansu imao je Račić, kao i Nenad Milijaš koji je gađao sa velike udaljenosti ali je Lučić uspeo da izboksuje loptu u korner.

Sam kraj utakmice je obeležio crveni karton za Jovića koji nije bio u igri, ali ga je Nikolić najverovatnije zbog dobacivanja isključio.

(Izvor: YouTube/BALKAN HIGHLIGHTS)

C. ZVEZDA – SPARTAK 3:0
/Radonjić 6, Joveljić 35, 63, Ben 44/

Beograd.
Stadion: Rajko Mitić.
Sudija: Bojan Nikolić.

Crvena zvezda: Borjan – Stojković, Frimpong, Babić, Rodić –
Račić, L. Ilić – Ben (od 67. Srnić), Krstičić (od 56. Milijaš), Radonjić (od 56. Pešić) – Joveljić.

Spartak Subotica: Lučić – Ćalasan, Jočić, Kerkez, Glavčić, Šimura,
Dunđerski, Torbica (od 67. M. Lučić), Vukčević, Đuričin, Dieng (od 79. Matijević).

SRBIJA, PLEJ-OF – 35.KOLO

Subota
Čukarički – Voždovac 2:1 (2:1)
/Ovusu 19, Drinčić 42 – Duronjić 40/

Partizan – Napredak 2:2 (0:2)
/Jovanović 59, 62 – Sekidika 12, Vulić 13/

Radnički – Vojvodina 5:0 (1:0)
/Veselinović 9ag, Babić 52, 75, Pavkov 56pen, Stojanović 66/

Crvena zvezda – Spartak 3:0 (3:0)
/Radonjić 6, Joveljić 35, Ben 44/

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter