0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

MUSLIN HVALI MIHAJLOVIĆA: Njegov mentalni sklop je podesniji za Zenit od Manćinijevog

Objavljeno: 23.04.18 u 20:14

Poslednjih dana pojavile su se priče da bu ukoliko Roberto Manćini preuzme ulogu selektora reprezentacije Italije, upražnjeno mesto na klupi Zenita preuzeti srpski stručnjak Siniša Mihajlović.

Bivši selektor Srbije, Slavoljub Muslin, smatra da bi angažovanje Mihalovića bilo pravi potez kluba iz Sankt Peterburga, kojem je po njegovom mišljenju neophodan čovek sa izrazitim mentalitetom lidera.

-Siniša je radio samo u italijanskom prvenstvu i sa reprezentacijom Srbije. On ima kapacitet da izađe na kraj s ruskim mentalitetom i sredi stvari u Zenitu. Gledajte, on je Srbin, a poznato je da Srbi i Rusi imaju sličan psihološki sklop. Radio je u velikom klubu kao što je Milan, Lider je po prirodi, uvek zna da motiviše svoje igrače-, kaže Muslin.

Mihajlović je na početku svoje trenerske karijere zanat pekao upravo uz Manćinija, čiji je svojevremeno bio pomoćnik u Interu (od 2006. do 2008.). Na ovaj detalj podseća i Muslin, koji smatra da je mentalni sklop našeg trenera ipak podesniji za tim poput Zenita.

-Dugo su bili zajedno, Mihajlović mu je bio asistent, a pre toga i igrač u Interu. Zbog toga verujem da bi njegov rad u Zenitu bio sličan Manćinijevom, ali i da bi čak bio bolji za Zenit zbog mentalnog sklopa kakav ima. Zenit ima dosta stranaca koje bi Miha mogao da dovede u red, pošto je veliki profesionalac. Verujem da bi Zenit dosta profitirao od njegovog dolaska-, zaključio je Muslin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter