8
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT PITANJE DANA: Zašto je i zbog koga odlagan ‘večiti’ derbi? (ANKETA)

Objavljeno: 12.04.18 u 19:56

Predstojeći 157. ‘večiti’ derbi pomeran je nekoliko puta, kao nijedan prethodni. Svi su mislili da je zbog sudije, ali konačan rasplet baš i ne ide u prilog tome…

U redu, nije se igralo na pravoslavni Vaskrs, jedna struja je pobedila drugu. U redu, pomeren je ‘večiti’ derbi sa utorka na sredu, i to smo prihvatili. A onda je došlo novo odlaganje, za subotu, s tim što je nekim klubovima sada kalendar značajno zgusnutiji, a između poslednje i ove naredne utakmice proći će devet dana.

Najpre je vladalo opšte mišljenje da se čeka naš najbolji sudija Milorad Mažić. A zapravo smo dočekali Danila Grujića iz Niša. Zašto?

Interesantno je da će obojica večeras biti akteri revanš meča četvrtfinala Lige Evrope između Sportinga i Atletiko Madrida u Lisabonu, Mažić kao glavni, a Grujić kao jedan od pomoćnika iza gola.

Obojici bi isto vremena trebalo da dođu iz Portugalije u Srbiju, zar ne? Zašto onda u subotu od 18:30h neće Mažić izvesti crveno i crno-bele na travu ‘Marakane’, a hoće po treći put uzastopno na ovom stadionu Danilo Grujić?

U prethodna dva slučaja gledali smo puno sumnjivih odluka koje su mogle da odu i na jednu i na drugu stranu. Svi se sećamo da su posle prošlogodišnjeg plej-of susreta ‘večitih’ iz Ljutice Bogdana ka Grujiću odapeli otrovne strelice zbog Leonardovog udaranja Frimponga, kao i gola Leandre Tavambe, a u avgustu smo bili svedoci povika iz Humske, da su od strane Nišlije oštećeni ne za jedan, nego za dva penala u prvom poluvremenu.

Sa druge strane, svi znamo ko je Milorad Mažić. Njegove odluke imaju težinu, a iza njih stoji velikan evropske arbitraže. Uvek će biti različitih mišljenja, da je Crvenoj zvezdi sudio penale prethodnih godina, a Partizanu ništa do poslednjeg ili da je crveno-bele oštetio u prošlogodišnjem finalu Kupa, ali…

Ipak je on najbolje što imamo.

Zato se pitamo – zašto Grujić, a ne Mažić?

I šta, odnosno, ko se to ‘čekao’, pa je derbi ovoliko pomeran? Ako su u pitanju uticaji sa jedne ili druge strane, onda je to ‘Pandorina kutija’ koju će biti gotovo nemoguće zatvoriti.

Ko je po vama trebalo da sudi 157. 'večiti' derbi?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

8 Komentara

  1. kakav pritisak od strane severa na sudije ovo je strasno,pa dokle vise jadnici jadni,pokazite na terenu vasu silu,sto bi rekao Lola “ ako vas nije sramota uzmite titulu“,ali se tu pita i druga strana tako da teško će biti….PFC ŠAMPION

    0
    0
    Odgovori
  2. Srbijo tamni vilajetu novinari sudije Real je mala maca jer oni to rade perfidno mada je jasno a ovde je koza nostra model gde su dokazani kriminalci vlasnici sudija klubova i taj jadan pokusaj novinara izjednacavanja dva kluba je za plakanje. Mažić ne bi video Evropu da nije sudio za CZ.

    Dva sveta crno beli mesi i barsa
    Ronaldo penali sudije i CZ

    Miloje isti Zidan
    Više je ružno no smešno jer to je Anti Sport

    A i gorci iz pg džaba igraju…

    Botovi za sendviče šta ljudi rade bizar…

    Djordje Petroviću ti si krvario ali turci su i dalje tu

    0
    0
    Odgovori
  3. Vrapci na grani znaju,Kokeza I Terza su se dogovorili da se odlozi utakmica da bi se oporavili Savic,Donald I Jos jedan igrac,a novinari kao neznaju.

    0
    0
    Odgovori
  4. Alooo…. nemojte da ložite navijače… zar aje malo što se ubijaju i ovako? Jel treba još i ovo „huškanje“ koji sudija je pogrešio?Ako Grujić napravi neku grešku u subotu, druga strana će da napravi haos…. prestanite sa takvim izjavama…. zbog ljubitelja fudbala koji će doći u subotu….

    0
    0
    Odgovori
  5. Одложен је да би се што боље припремио терен за нову крађу на штету Црвене Звезде!!!!Спрема се нова срамота српског фудбала!!!Покушај отимања титуле,као што им је успјело прошле године!!!Данило Грујић ће свој посао добро одрадити,за оно због чега је плаћен!!!

    0
    0
    Odgovori
    • Колико ти имаш година образа ти? Јеси ли, далеко било, слијеп па ниси могао видјети утакмицу о којој причаш него су ти испричали па ти прихватио као истину то што су ти рекли?! Прошле године сте титулу изгубили сами!!! Чисто као суза. А за куп, хвала Богу, имаш видим интернет па одгледај (чим пишеш коментаре поваздан ниси слијеп) утакмицу… и ту је побједа као суза…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter