0
Evrokupovi

LIGA ŠAMPIONA: Liverpul – tri, Mančester siti – ništa! Ali, da li je sve gotovo? (VIDEO)

Objavljeno: 04.04.18 u 22:40

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona Liverpul je pomalo neočekivano deklasirao Mančester siti na ‘Enfildu’ rezultatom 3:0 (3:0).

Četvrtfinale Lige šampiona uvek nam donosi atomski fudbal i ono najbolje što najvažnija sporedna stvar može da nam pruži, a to je večeras prikazao Liverpul, ali ne i Mančester siti, od kog se to možda i više očekivalo.

Ako je negde pravljena anketa koji igrač ‘crvenih’ će sigurno biti strelac, najveći broj odgovora glasio je Mohamed Salah. Egipćanin je rafalnu paljbu iz Premijer lige preneo i na Ligu šampiona, te je već u 12. minutu pogodio metu.

Ostaće sumnja da li je na početku te akcije bio u ofsajdu, ali to sada više nije bitno, Liverpul je poveo, a to je bio tek početak kanonade.

Samo osam minuta kasnije Okslej Čemberlen je poslao razoran udarac ka golu Edersona, koji je bio nemoćan da zaustavi ovo topovsko đule. Nastavljena je revija evrogolova u Ligi šampiona bombom za 2:0!

Kažu da je 2:0 najopasniji rezultat, a četa Jirgena Klopa je odlučila da se ‘obezbedi’ i već posle 31 minuta povede sa 3:0. Liverpul je nastavio da gazi dok je ‘voda bila u ušima’ igrača Sitija i vrlo brzo je to stiglo na naplatu.

Gol je pao na krajnje neobičan način jer je omaleni Sadio Mane bio najviši u skoku i glavom doveo ‘Enfild’ u potpunu ekstazu.

Ni Gvardiola nije bio svestan šta se dešava. Zato je posebno interesantno čuti ili videti šta je svojim igračima rekao u svlačionici tokom poluvremena. Ali, kako god da je izgledao govor Španca, uticao je samo na defanzivni deo tima, ali ne i na napad.

Dobili su na čvrstini na sredini i umanjili kontranapade domaćina, ali u takvom razvoju nisu uspeli da materijalizuju mnogo veći posed.

Jer, verovali ili ne, tim Pepa Gvardiole nije uspeo da šutne NIJEDNOM u okvir gola Karijusa, što se verovatno prvi put desilo u toku dosadašnje vrlo uspešne sezone ‘građana’.

Nije im bila od pomoći ni povreda Mohameda Salaha, koji je morao da napusti teren. Istina jeste, ali samo kako ne bi primili još jedan gol do kraja.

Ostalo je 3:0, ali je pitanje da li je sve gotovo. Malo ko može to da kaže, jer kako je Liverpul stigao do 3:0, isto tako je Mančester sposoban da odgovori za šest dana.

Četvrfinale Lige šampiona:

Utorak

Juventus – Real Madrid 0:3 (0:1)
(Ronaldo 3, 63, Marselo 72)

Sevilja – Bajern Minhen 1:2 (1:1)
(Sarabija 32 – Navas 37ag, Alkantara 68)

Sreda

Barselona – Roma 4:1 (1:0)
(De Rosi ag 38, Manolas ag 55, Pike 59, Suarez 87 – Džeko 80)

Liverpul – Mančester siti 3:0 (3:0)
(Salah 12, Čemberlen 21, Mane 31)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter