1
Evropske lige

GRČKI FUDBALSKI CIRKUS: Olimpijakos bio otpisan, ali se vratio u igru za ‘zelenim’ stolom, AEK slavi

Objavljeno: 05.03.18 u 19:43

Dešavanja u srpskom fudbalu se nazivaju skandaloznim i neregularnim, a šta tek reći za Superligu Grčke i tamošnji cirkus.

Juče je Olimpijakos remijem protiv Panatinaikosa na ‘Karaiskakiju’ izgubio skoro sve šampionske nade, ali ga je danas FS Grčke volšebno vratio u igru. PAOK se nadao da bi posle 1985. godine mogao ponovo do šampionske krune, ali je porazom od Asterasa i za ‘zelenim’ stolom miljama daleko od podviga, dok sada slavi lider šampionata AEK.

Naime, žuto-crni iz Atine su profitirali pobedom nad Olimpijakosom i neredima koji su se desili kada su crveno-beli ostali bez bodova. Sada je na isti, možda i teži način kažnjen prvi pratilac AEK-a, ekipa PAOK-a.

Prošle nedelje Olimpijakos je trebalo da gostuje na Tumbi crno-belima, ali se pred početak meča dogodio incident kada je trener tima iz Pireja pogođen u glavu i sa unutrašnjim krvarenjem prebačen u bolnicu. Utakmica je odložena, a danas je dobijen epilog.

PAOK-u je oduzeto tri boda, a meč je registrovan 3:0 za Olimpijakos. Takođe, crno-beli dva meča moraju da igraju bez publike (jedan je protiv AEK-a 11. marta) i plate 30 hiljada evra.

Sada tabela Superlige Grčke izgleda tako da je AEK prvi sa 54 osvojena boda, Olimpijakos drugi sa 50 bodova, a PAOK treći sa 49 bodova.

Pre odluke FS Grčke, AEK je bio prvi sa 54 boda, PAOK drugi sa 52 i utakmicom manje, a Olimpijakos treći sa 47 i mečom manje.

Kazne su rigorozne, ali se stanje na tribinama u Grčkoj ne menja…

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter