1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT OTKRIVA: ‘Novi Nemanja Vidić’ ne raste na Topčiderskom brdu, već u Inđiji – Zvezdina škola, ‘srpski bezobrazluk’ u duelu (FOTO)

Objavljeno: 01.03.18 u 16:24

Već godinama naša zemlja može da se pohvali odličnim igračima na pozicijama defanzivaca.

Ali prvi ispred svih u ovom veku jeste Nemanja Vidić, bivši kapiten Mančester Junajteda.

Trenutni cilj je stremiti ka igraču sličnih karakteristika Vidićevim među mladim fudbalerima, a jedan koji bi mogao da bude njegov naslednik jeste i Marko Nikolić. Reč je o 20-godišnjem fudbaleru Inđije koji je odradio dobar prvi deo sezone i najavio na leto uspon u svojoj karijeri, koju će verovatno nastaviti negde u Evropi jer se već nalazi u tefterima mnogobrojnih evropskih skauta.

Da bi bio primećen u širim fudbalskim krugovima nije jedini preduslov da nosiš dresove Crvene zvezde ili Partizana. Možda to jeste najlakši put, ali onim ‘zaobilaznim’ krenuo je Marko Nikolić, supertalenovani štoper iz Inđije.

Reč je o momku koji je ‘školske dane’ prošao na ‘Marakani’, sa Vladimirom Petrovićem Pižonom je sarađivao u OFK Beogradu, pomogao mladom timu Brodarca da napravi istorijski uspeh i postane šampion zemlje, a zatim se latio posla u seniorskoj konkurenciji. U ekskluzivnom razgovoru za HotSport je novi ‘srpski Vidić’, koji stasava u Inđiji otkrio da iako se nalazi na spiskovima velikih evropskih ekipa, želi da svoju karijeru gradi korak po korak.

– Video sam da jedino mogu da napredujem ako se uhvatim u koštac sa starijim igračima, oni su prekaljeni znanjem, da osetim ‘tuču’ u duelima i tako se kalim. Epizoda u Omladincu iz Starih Banovaca pokazala se kao prava škola za tinejžzerske dane i stigao je poziv posle samo par meseci od superligaša Zemuna, počeo je priču Nikolić.

Ipak, potom se desilo da u novopečenom superligašu šef struke Milanović prednost pruži nešto starijim i iskusnijim defanzivcima,pa je mladi Marko Nikolić odlučio da minutažu potraži na pozajmici.

– Nekoliko puta su me zvali iz Inđije. Od rukovodstva je na mom dolasku insistirao Spasoje Jelačić i nije se libio da budem deo tima. Izborio sam se dobrim učinkom, postao standardan što mi je i bio cilj kada sam se odlučio na ovaj potez.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Neretko se dešavalo da Marko Nikolić bude veliki i nerešiv problem za protivničke napadače koji bi u takvim situacijama statirali na terenu.

– Pored moje primarne pozicije štopera imao sam i ulogu desnog beka. Veoma zahtevna pozicija moram da priznam, ali sam se posvetio uspehu kolektiva i svakako da je napredak očigledan. Stekao sam sampouzdanje i jedva čekam nastavak sezone 10. marta.

Ambicije stasitog momka su da igra dobro, to je jedino o čemu trenutno razmišlja, ali problem može da nastane u momentu kada momak od 20 godina sazna da se za njega interesuju mnogi poznati evropski klubovi. Ipak, ne i za Marka Nikolića koji ne želi da srlja, već stepenik po stepenik, umesto ‘grlom u jagode’.

– Znam da postoji interesovanje, da su dolazili brojni skauti i da proleće može da bude novi uzlet. Ipak, nisam opterećen već posvećen samo poslu koji od mene traži trener Srđan Blagojević. Ne žurim i cenim da svako ko je dobar dobije svoju ponudu iz snova.

Na kraju razgovora za HotSport, mladi defanzivac Inđije otkrio je ko mu je i idol iz sveta fudbala, a radi se o prvotimcu madridskog Reala.

– Mnogi stručnjaci kažu da podsećam na Ramosa po ‘fudbalskoj bezobraznisti’ i reakcijama u duelima sa protivničkim napadačima. Izgradio sam neki stil i mojih „pet minuta“ svakako dolaze, poručio je Nikolić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter