1
Evropske lige

FOTO: UEFA

MNOGI ĆE OVO POZDRAVITI: UEFA planira promenu pravila, koja će osvežiti fudbal

Objavljeno: 26.02.18 u 16:24

Evropska fudbalska asocijacija planira da u skorijoj budućnosti napravi izmenu u fudbalskim pravilima, koja bi trebala da utiče na podizanje kvaliteta igre.

Naime, UEFA ozbiljno razmatra mogućnost da uskoro broj dozvoljenih izmena tokom jedne utakmice poveća sa tri na četiri.

Na ovaj način oni žele da smanje otperećenje igrača usled velikog broja utakmica u sezoni i tako im pomognu da na terenu pruže što je više moguće.

Ovo pravilo već se primenjuje na omladinskim i juniorskim turnirima, kao i u ženskoj konkurenciji a UEFA je prilično zadovoljna načinom na koji to funkcioniše.

Prošle godine je Fudbalska asocijacija Engleske (FA) dozvolila timovima da od četvrtfinala FA kupa mogu da izvrše četvrtu izmenu, ali tek od produžetka ukoliko do njega dođe.

Tako se čini da postoji dobra šansa da u skorijoj budućnosti ovo pravilo bude primenjeno u svim takmičenjima pod okriljem UEFA,

0
0

1 Komentara

  1. Bogati klubovi imaju jaču klupu pa će se onda retko dešavati iznenađenja. Tada će jaki klubovi gubiti utakmice samo zbog kladionica….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter