0
Evrokupovi

LIGA ŠAMPIONA: Sevilja punom puškom pucala u prazno, veliki preokret Šahtjora u Ukrajini

Objavljeno: 21.02.18 u 22:37

Sevilja i Mančester Junajted su prvi meč osmine finala Lige šampiona završili bez golova, dok je Šahtjor sa 2:1 savladao Romu.

Turčin Under je novim golom doneo prednost Rimljanima, ali su u drugom poluvremenu preokrenuli Fererira i Fred.

Svega i svačega je bilo na ‘Ramon Sančez Pishuanu’ samo golova nije. Bolji tim je bila Sevilja, više su napadali Andalužani i stvarali konkretnije prilike za razliku od Junajteda koji je izgledao kao da je u Španiju stigao samo kako bi se vratio neporažen. Dosta dobrih pokušaja Sevilje, ali se igračem utakmice treba proglasiti svakako David de Hea. Španski golman je imao osam odbrana danas, a nekoliko stvarno izvanrednih. De Hea je ‘glavni krivac’ što danas nije bilo golova pošto Đavoli gotovo i da nisu imali konkretnu priliku.

U hladnom Harkovu je Roma pretrpela poraz, ali je uspela da dođe do gola u gostima. I to je italijanski tim poveo u finišu prvog poluvremena. Greška u odbrani Šahtjora, odnosno loše pravljenje ofsajd zamke što je strogo kaznio sjajnom loptom kroz defanzivnu liniju Ukrajinaca Edin Džeko i izbacio Undera Čengiza samog ispred golmana Pjatova što je turski igrač rutinski pretvorio u gol.

Svesni da nemaju šta da izgube, znatno ofanzivnije su igrači Šahtjora ušli u drugo poluvreme i već nakon sedam minuta igre stigli do izjednačenja. Nešto što se i ne viđa toliko često na najeltinijoj fudbalskoj sceni Evrope. Asistenciju iz zadnje linije je uputio Rahitski preko velikog broja svojih i protivničkih igrača. Propust odbrane Rome, a pogotovo Manolasa koji je bio pored Fereire koji je primio loptu, ali ga nije zaustavio, već je Argentinac uspeo da ga nasamari, preševa i izađe sam pred Alisona što je bilo dovoljno za izjednačenje.

Pobedu Šahtjoru je doneo Fred u 71. minutu utakmice. I to majstorija Brazilca za oko 20 metara od gola Rimljana. Pomenuti fudbaler je sjajno izveo slobodan udarac, a golman Rome nije mogao da odbrani šut pošto se lopta od prečku odbila u mrežu.

SEVILJA – MANČESTER JUNAJTED 0:0

Stadion: Ramon Sančez Pishuan
Sudija: Klemen Turpan (Francuska)

Sevilja (4-2-3-1): Riko – Navas, Lengle, Merkado, Eskudero – Banega (od 90. Pizaro), N’Zonzi – Sarabija, Vaskez, Korea – Murijel (od 85. Ramirez)

Mančester Junajted (4-3-3): De Hea – Valensija, Lindelef, Smoling, Jang – Matić, Erera (od 17. minut Pogba), Mektominej – Mata (od 80. Marsijal), Lukaku, Aleksis (od 75. Rašford).

LIGA ŠAMPIONA – OSMINA FINALA

Utorak:

Juventus – Totenhem 2:2 (2:1)
/Iguain 2, 9. penal – Kejn 35, Eriksen 71/

Bazel – Mančester Siti 0:4 (0:3)
/Gundogan 14, 53, B. Silva 18, Aguero 23/

Sreda:

Porto – Liverpul 0:5 (0:2)
/Mane 25, 53, 85, Salah 29, Firmino 70/

Real Madrid – Pari Sen Žermen 3:1 (1:1)
/Ronaldo 45. penal, 83, Marselo 86 – Rabio 33/

Utorak, 20. februar, 20.45:

Bajern – Bešiktaš 5:0 (2:0)
/Miler 43, 66, Koman 53, Levandovski 79, 88/

Čelsi – Barselona 1:1 (0:0)
/Vilijan 62 – Mesi 75/

Sreda, 21. februar, 20.45:

Sevilja – Mančester Junajted 0:0

Šahtjor – Roma 2:1 (1:0)
/Fereira 52, Fred 71 – Under 41/

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter