1
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

POBEDA PARTIZANA PRED VIKTORIJU: Tavamba i Đerlek za miran povratak u Beograd

Objavljeno: 08.02.18 u 16:33

Fudbaleri Partizana savladali su Šahtjor iz Soligorska rezultatom 2:1 u poslednjem pripremnom meču pred povratak u Beograd i nastavak takmičenja u Ligi Evrope.

Partizan je meč počeo sa jednom promenom, pošto je Saša Zdjelar iz predostrožnosti propustio ovaj meč nakon lakše povrede, umesto njega na terenu je bio roviti Marko Jevtović. Od samog početka Partizan je nametnuo ritam, a prvu šansu imali su u trećem minutu, kada je Ivanović bio u ofsajd poziciji. Iako su napadali, igrači Partizana nisu uspevali da stvore novu priliku sve do 24. minuta, kada je Tavambin šut završio pored desne stative. Dva minuta kasnije, Tošićev pokušaj iz slobodnog udarca zaustavio je Klimović. 

Šahtjor nije imao šansu u prvom poluvremenu, a Partizan je preko Jankovića mogao do vođstva, ali je njegov udarac Klimović uz malo problema ukrotio.

Četiri minuta po početku drugog dela, Tavamba je zakačio jednu loptu posle šuta Pantića, dovoljno da joj promeni pravac i pošalje u mrežu. 

Belorusi su preko Kozlova u 67. minutu prvi put zapretili, a dva minuta docnije, nakon nespretne reakcije Miletića na semaforu je pisalo 1:1. U 73. još jedna šansa, ovog puta za Balja, koji je poslao loptu pored gola, što je bilo sve od protivnika Partizana.

Do kraja, crno-beli su pritisli Beloruse, a rezultat je došao u 84. minutu, preko Đerleka nakon asistencije Uroševića. Do kraja, još Juri Vakulko je mogao da se upiše u strelce, ali niej iskoristio dobru šansu u drugom minutu nadoknade. 

Partizan se sutra vraća u Beograd, a narednog četvrtka igra meč 16-finala Lige Evrope protiv Viktorije Plzen.

0
0

1 Komentara

  1. Budućnost Partizana Đerlek mali odnosno veliki Ukrajina Markovic Zdjrlar za iduću sezonu prvaci 100% (jedino ako nas ovi poubijaju).Stvarno veliki talenat poseduju. Nek im sa srećom.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter