0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

RADOVANOVIĆ: Nije mi žao što sam odbio Čaves

Objavljeno: 01.02.18 u 19:42

Štoper Vojvodine Aleksandar Radovanović (24) izjavio je da mu je prelazak u redove “stare dame” bio pravi potez u karijeri i da mu nije žao što je zbog toga odbio ponudu portugalskog Čavesa.

Štoper Vojvodine Aleksandar Radovanović jedan je od igrača koji su ove zime pojačali redove “stare dame”. Stameni defanzivac, koji je jesenas pružao sjajne partije u dresu subotičkog Spartaka, pojačao je odbranu Vojvodine i tako potvrdio ambiciju kluba da i ove sezone izbori plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Prethodna dva-tri dana, on nije trenirao zbog lakše povrede, ali se danas vratio na teren i ponovo ravnopravno konkuriše za mesto u timu.

Definitivno sam se potpuno oporavio. U pitanju je bila lakša povreda zadnje lože, pa je medicinski tim preporučio da iz preventivnih razloga dan-dva ne treniram sa ekipom. Međutim, od danas sam opet u trenažnom procesu i sve je u najboljem redu – kaže Radovanović.

Prošla je polovina priprema u Turskoj. Kako si zadovoljan dosadašnjim radom i uslovima za trening u Beleku?

Što se tiče uslova, svaki komentar je suvišan, jer tereni su izvanredno pripremljeni. Prezadovoljan sam što sam došao ovde i što imam priliku da radim sa ovim stručnim štabom, na čelu sa Ilijom Stolicom. Imamo neki novi stil igre na koji svi pokušavamo da se prilagodimo. Mislim da nam za sada ide dosta dobro i da će do početka prvenstva biti još bolje.

Kako je počela i tekla tvoja fudbalska karijera?

Fudbal sam počeo da treniram već sa šest godina, kada me je deda odveo na prvi trening u Mačvu. Od ranog detinjstva, za mene je postojao samo fudbal i nije me privlačio nijedan drugi sport. Jednostavno, od kad znam za sebe, fudbal je u mom životu uvek bio broj jedan. Član Mačve sam bio od svoje šeste do 20. godine, pri čemu sam već sa 16 bio uvršten u prvi tim i igrao najpre u Srpskoj, a potom i u Prvoj ligi. Onda sam prešao u OFK Beograd i tamo proveo godinu dana, što je bio jako težak period u mom životu, s obzirom na to da sam imao operaciju ramena i da je klub bio ispao iz lige. Ipak, nakon toga su za mene usledile lepe skoro dve godine u Spartaku, što je definitivno najlepši period u mojoj dosadašnjoj karijeri. Tamo sam se afirmisao i kao igrač i kao čovek, a u prvom delu sezone smo napravili jednu jako lepu priču. Nedavna promena sredine je stepenik više u mojoj karijeri i nadam se da ću sa Vojvodinom ostvariti još veće uspehe.

Mnogi fudbaleri Spartaka ističu da je glavna snaga tima u prethodnoj polusezoni bila odlična atmosfera među igračima. Može li upravo to i Vojvodini da bude jedan od aduta za proleće?

Naravno. Atmosfera ovde je fenomenalna i uopšte ne manjka za onom kakva je bila u Spartaku. Ipak, kada se osvrnem na taj period, mislim da je Spartak mnogo dobio sa dolaskom Aleksandra Veselinovića i njegovog stručnog štaba. Jednostavno, čovek je totalno promenio dotadašnji stil igre, jer je Spartak godinama igrao u nekom srednjem bloku. Sa njim, počeli smo da igramo napadački fudbal i to je, uz atmosferu koju smo napravili, na kraju donelo rezultat. Ovde je takođe jako lepa atmosfera, ljudi koji rade sa nama su izuzetno požrtvovani i uz pravi rad nas igrača, mislim da možemo do velikih uspeha ove godine.

Nije baš uobičajeno da neko, kao u tvom slučaju, iz trećeplasiranog pređe u osmoplasirani tim na tabeli?

Ja sam prethodno imao ponudu portugalskog Čavesa i sa njima sam bio u završnim pregovorima, kada je usledio poziv Vojvodine. U prvi mah, želeo sam da nastavim karijeru u inostranstvu, ali nakon razgovora sa ljudima iz Vojvodine, prvenstveno Sašom Drakulićem, prepoznao sam da se ovde pravi jedna jako ozbiljna priča i da trenutno stanje na tabeli nije realno. Znam da nas očekuje velika borba na proleće, ali spreman sam na to i zaključio sam da je za mene u ovom trenutku ipak bolje da dođem u Vojvodinu nego u Čaves.

Kao retko kada u prošlosti, ove sezone biće bar pet-šest ekipa koje će se boriti za mesta koja vode u Evropu?

Treba da idemo korak po korak i pokušamo da osvojimo što više bodova do početka plej ofa, a tek tada će uslediti glavna borba. Mislim da bodovna razlika, pogotovo uzimajući u obzir da će uslediti i podela bodova, nije toliko velika, a kao glavne kandidate za mesta koja vode u kvalifikacije za Ligu Evrope vidim Radnički, Čukarički, Spartak i naravno, nas. Smatram da je to najrealnije i da će najkvalitetnije ekipe izboriti izlazak na evropsku scenu, odnosno da će Vojvodina uspeti u tome.

Osim u igračkom kadru, Vojvodina je ove zime dobila izuzetno pojačanje i u vidu dolaska trenera Ilije Stolice i njegovog stručnog štaba?

Od kako je preuzeo Voždovac, dosta sam pratio njegov rad i mislim da je, uz Aleksandra Veselinovića, sigurno najbolji trener sa kojim sam imao priliku da sarađujem. Svakim novim danom, učim od njega i njegovog stručnog štaba, a smatram da se ovakav stil igre jako retko viđa kod nas. Evidentno je da čovek pravi izuzetno dobre rezultate, te se nadam da ćemo uspeti u našem zajedničkom cilju, a to je da Vojvodinu odvedemo u Evropu.

Šta je ono što navijači Vojvodine mogu da očekuju od tebe?

Mogu da očekuju to da ću svakog sekunda davati sve od sebe da opravdam poverenje koje mi je klub ukazao, odnosno da ne izneverim ni navijače, ni stručni štab, ni moje saigrače – rekao je Radovanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter