Nedavno je FSS postigao dogovor o potpisivanju saradnje sa proizvođačem sportske opreme “Puma”, čije će dresove “orlovi” nositi na Mundijalu u Rusiji.

Nemačka sportska kompanija će od februara i zvanično  postati novi tehnički sponzor Fudbalskog saveza Srbije, a za dve nedelje bi u Beograd trebalo i da pošalju idejna rešenja za dve gartniture dresova, u kojima bi naša selekcija trebalo da nastupi na Svetskom prvenstvu u Rusiji.


– Nemci su bili vrlo korektni. Posle Urugvaja, Švajcarske i Senegala žele da postanu tehnički sponzor i Srbije, pa sada imaju četvrtu reprezentaciju učesnika Mundijala koja će biti vizuelno prepoznatljiva. Uskoro nam stiže novi dres, a naša reprezentacija će ga premijerno nositi na prijateljskom meču sa Marokom u Torinu – rekla je za “Večernje novosti” direktorka marketinga FSS Vanja Kostić.

Takođe, uz nove dresove reprezentativci Srbije bi na grudima mogli da ponesu i grb koji bi kompanija “Puma” specjalno dizajnirala za njih.

– Nemci su sponzori i italijanskog saveza, a osim opreme uradili su im i redizajn grba. Istu uslugu ponudili su i nama. Inače, Srbija će sa novim grbom na dresu nastupiti 2019. godine, u kvalifikacijama za sledeće Prvenstvo Evrope – otkriva Vanja Kostić.