0
Evropske lige

FOTO: HOTSPORT

PREMIJERLIGAŠKO PECKANJE: Murinjo bacio rukavicu u lice Klupu zbog Van Dajka

Objavljeno: 29.12.17 u 16:40

Nego drugi bi možda i zaboravio, ali Žoze Murinjo nikako.

Setio se Portugalac ‘pridika’ od nemačkog kolege kada je doveo skupocenog Pola Pogbu u Mančester.

Iako je bio protivnik nepotrebno visokih cena u fudbalu, Jirgen Klop je platio jednu. I to za Virdžila van Dajka za kojeg je pre nekog perioda mogao da uzme za barem par puta nižu cenu.

Liverpul je platio 84 i po miliona evra za Van Dajka koji je postao najskuplji defanzivac ikada, a Murinjo je to prokomentarisao na sledeći način:

– Da sam ja na vašem mestu, baš bih ga pitao za to što je pričao. Realnost je da ako misliš da je igrač pravi za tebe, onda moraš da platiš. Ako ne platiš, nemaš igrača. Tako funkcioniše tržište. Ne možeš više da porediš ni sa onim što je bilo pre tri godine, a kamoli pre deset. Okolnosti nisu iste. Virdžil van Dajk najskuplji odbrambeno fudbaler u istoriji? Pa da li je baš bio bolji od Maldinija, Bergomija, Ferdinanda? Ne bih baš rekao. Ali tržište je takvo. Plati ili nemoj. Samo znaj da ako hoćeš dobrog igrača moraš da platiš sumanutu sumu noca. Prosto je, kazao je Portugalac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter