1
Evropske lige

DOBRE VESTI IZ NOVOG SADA: Vojvodina obradovala navijače sa dve informacije

Objavljeno: 29.12.17 u 19:03

Fudbalski klub Vojvodina na izuzetno pozitivan način okončao je 2017. godinu.

U media centru FC “Vujadin Boškov” u Veterniku, danas je održana konferencija za novinare kojom je fudbalski klub Vojvodina na simboličan način stavio tačku na 2017. godinu, ali istovremeno i obavestio sportsku javnost o tome da je ove nedelje konačno odblokiran klupski račun, odnosno da je klub produžio ugovor sa golmanom Emilom Rockovom do 2021. godine.

Član Upravnog odbora FK Vojvodina Dušan Bajatović istakao je da je nova uprava uložila maksimalan napor u prethodna tri meseca kako bi klub finansijski i organizaciono ojačao, te da veruje da će 2018. godina za Vošu biti mnogo uspešnija nego prethodna.

– Prvi cilj koji je ova uprava postavila ispred sebe bio je taj da odblokiramo klupski račun i ove nedelje to se konačno i dogodilo. Trenutni dug kluba iznosi oko šest miliona evra, a revizija poslovanja FK Vojvodina u poslednjih 10 godina je u toku i kada se završi, imaćemo potpuno precizne podatke. U trenutku kada smo preuzeli klub, račun FK Vojvodina bio je u blokadi od 175 miliona dinara. Deo toga smo platili, a za ostalo smo uspeli da pronađemo kompromis sa poveriocima. Očekujem da ćemo uskoro isplatiti i Radnu zajednicu i to pomoću sredstava koje su obezbedili Grad Novi Sad i JP “Srbijagas”, a u planu je da uskoro oformimo i pul sponzora kluba. Naša procena je da za normalno funkcionisanje kluba godišnje treba oko 1,5 miliona evra – kaže Bajatović.

Prema njegovim rečima, zbog lošeg poslovanja u prošlosti, Vojvodina je izgubila nekoliko vrlo talentovanih igrača koji su ponikli u njenoj omladinskoj školi.
Dešavalo se da zbog neisplaćenih suspenzija izgubimo igrače koji danas vrede mnogo, mnogo više. U FC “Vujadin Boškov” imamo dobre uslove za rad, to je naša fabrika talenata, a ova uprava je tu da garantuje da će ti igrači pripadati isključivo FK Vojvodina. Menadžeri mogu da imaju procente, ali će oni biti javni i transparentni. Naši igrači će morati da budu mnogo spremniji nego što su sada, plate im neće kasniti, a premije neće biti previsoke za sada. Ako se izbori igranje u Evropi, što je naš cilj do kraja ove sezone, videćemo da ih povećamo – ističe Bajatović.
On je još jednom ponovio da Vojvodinu doživljava kao brend srpskog fudbala.

– Kao što u Nemačkoj postoji “sveto trojstvo” koje čine Mercedes, “BMW” i Audi, tako i u srpskom fudbalu postoji velika trojka koju čine Vojvodina, Crvena zvezda i Partizan. Naša želja je da na stadion dolaze roditelji sa decom, kao i da našim navijačima pružimo priliku da gledaju svoj tim u evropskim utakmicama, zbog čega ćemo, u dogovoru sa trenerom i sportskim direktorom, izdvojiti određena sredstva za prelazni rok, a učinićemo i sve što treba kako bismo dobili licencu za učešće u UEFA takmičenjima. Međutim, treba znati da je projektu uspešne Vojvodine potrebno najmanje dve godine da zaživi i pretvori se u realnost – rekao je Bajatović.

Istovremeno, najbolji fudbaler Vojvodine prethodne jeseni, golman Emil Rockov (22), produžio je ugovor do 2021. godine uz nešto bolje finansijske uslove.

Tom prilikom direktor kluba Darko Jevtic izjavio je da je za mladog čuvara mreže bilo zainteresovanih klubova iz inostranstva, ali je odlučeno da novi trener Ilija Stolica, koji je promovisan u ponedeljak, u nastavku takmičarske godine ima sigurno rešenje među stativama.

– Hvala na velikom dogovoru koji smo sklopili i koji prevashodno ide meni u korist i pokazuje moju lojalnost prema klubu. Želim da ostavim trag ovde i voleo bih da srušim tradiciju Vojvodine, odnosno da sizifovski posao kada smo blizu vrha, a ne dostignemo ga, mi ipak uspemo i ostvarimo ga. Vojvodina je potcenjen klub i koliko god govorili da je veliki, njegove mogućnosti su mnogo veće. Voleo bih da sa mojim prezimenom na leđima i grbom Vojvodine na grudima budem deo klupskog uspeha – rekao je Rockov.
Emil Rockov je za Vojvodinu debitovao u februaru ove godine kod trenera Dragana Ivanovića i od tada je standardan golman, a u ovoj sezoni je odigrao svih 26 takmičarskih utakmica.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter