0
Domaći fudbal

FOTO: Aleksandar Ilić

LAZAR ARSIĆ ZA HOTSPORT: Na ‘Čairu’ ima šta da se vidi, ne idem u časovničare!

Objavljeno: 06.12.17 u 17:11

Dvadesetšestogodišnjem Beograđaninu Lazaru Arsiću nije dugo trebalo da postane jedan od miljenika niške publike, a svojom odličnom igrom u Radničkom uskoro bi mogao da postane i časovničar.

Kada je prošle sezone stigao iz surduličkog Radnika navijači sa Čaira nisu mnogo znali o njemu. Laserski preciznim slobodnjacima veoma brzo ih je uverio u svoje kvalitete.

Iako je tekuća sezona dosta turbuletnija za ‘Real sa Nišave’ jedna konstanta jeste igra Lazara Arsića koji nastavlja da cepa mreže, a njegov golgeterski učinak preti da zaseni prošlogodišnji.

– Bez obzira na sve probleme, kojih u srpskom fudbalu ima u izobilju, trudim se da se na njih ne osvrćem, maksimalno sam spreman mentalno i fizički. Trudim se da sve ostavim po strani i pružim svoj maksimum. Ove polusezone sam postigao već sedam golova, zbog toga mi je jako drago. Trud i rad koji ulažem se isplaćuje, što me motiviše da nastavim da radim još jače, samo tako možemo stići do zacrtanog cilja – kaže Arsić za HotSport.

Radnički je prethodnih sezona ostao na korak od Evrope, Arsić se nada da će evropski izazovi ove godine ponovo vratiti na Čair.

– Radnički je veliki klub, svake sezone ulazimo sa visokim ambicijama. Želja je da budemo u vrhu i borimo se za Evropu. Sa 33 osvojenih bodova oborili smo rekord u polusezoni. Prethodne dve godine za jedan bod nam je izmakla Evropa, nadam se da će ovog puta biti ‘treća sreća’ i da ćemo se zajedno sa navijačima radovati na kraju – kaže iskusni vezista Radničkog Arsić.

Put ka Evropi Radnički bi mogao da poploča već za vikend, kada na Čair gostuje Čukarički i uvek vruće gostovanje Nenada Lalatovića

– Svi znamo kakvo mišljenje i osećanja gaje navijači prema Lalatoviću. Nas to ne treba da zanima. Moramo da se okrenemo utakmici i teškim uslovima, očekuje nas težak teren. Radimo cele nedelje kako bismo se dobro pripremili, ukoliko želimo pobedu moramo da prikažemo najbolju moguću igru, objašnjava ‘atomski mrav’ sa Čaira.

Čukarički je u poslednjem kolu slavio protiv Zemuna na Banovom Brdu, a Radnički je majstorijama Arsića i Nome preokrenuo na Banjici i slavio sa 2:3.

– Čuka je u usponu forme, imaju mladu ekipu sa par iskusnih igrača. Predvodi ih odličan stručnjak Nenad Lalatović, koji je, gde god radio, pravio odlične rezultate, sigurno će doći maksimalno motivisani u Niš, pitamo se mi i naša publika. Biće besplatan ulaz, pozivam navijače da budu naš dvanaesti igrač i da sa uspehom završimo ovu godinu – poručuje Arsić.

FOTO: Nebojša Petrović

Arsić je golovima na Banjici u Niš doneo treće priznanje igrača kola Superlige, a SOS kanal i Nebojša Petrović darivali su ga novim satom, za najlepši gol, trećim od kada je član Radničkog, a ukupno osmim za Nišlije u proteklih sezonu ipo. 

– Po najlepšim golovima i priznanjima smo prvi na listi, niška publika mora da dolazi u što većem broju, lepih poteza i golova ima u izobilju, na Čairu zaista ima šta da se vidi. Nadam se da će ovo biti još jedna preporuka Nišlijama da se vrate na stadion i podržavaju nas u velikom broju.

Postoji anegdota da Arsić i Stojanović planiraju otvaranje časovničarske radnje…

– Nismo razgovarali o tome, ali nam dosta navijača i saigrača predlaže da otvorimo prodavnicu satova, ko zna, ukoliko se ovako nastavi… – za kraj komentariše Arsić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter