0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

GDE SU, ŠTA RADE: Bio jedan od najboljih defanzivaca u Superligi, mirno se povukao i ‘prešao’ u MMA (FOTO)

Objavljeno: 02.12.17 u 23:53

Radi se o jednom od najzaslužnijih za osvajanje Kupa Srbije od strane Jagodine sezone 2012/13.

Nekadašnjem štoperu Jagodine je samo nekoliko mečeva u domaćem prvenstvu falilo da prebaci cifru od 100, ali ukoliko računamo i utakmice u kupu, imao ih je dosta više.

Ako bi trebalo da se opiše kako samišljate čoveka po onoj čuvenoj poštapalici o štoperima, ‘stub odbrane’, među prvih nekoliko što se domaćih igrača tiče, posle Nemanje Vidića i njemu sličnih, setili biste se Vukašina Tomića.

Stasiti štoper od skoro dva metra, čovek koji jeste dao samo jedan gol na 93 utakmice u Superligi, ali je zato bio noćna mora za navijače rivalskog tima. Igrao je za Napredak, Jagodinu i Mladost kada je prvi put otišao u inostranstvo, u kazahstanski Taraz. Međutim, onda se vratio svojoj kući, Jagodini, nakon čega je ponovo zaigrao ‘preko’, u rumuskoj Krajovi. U nastavku karijere je nastupao za još nekoliko srpskih timova, ali i za Fljamurtari i Atjaru iz inostranstva.

Bio je deo ekipe Jagodine koja je sezone 2012/13 osvojila Kup Srbije i napravila veliko iznenađenje, da bi se letos bez puno pompe povukao iz aktivnog bavljenja fudbalom. Jasno je da Tomić iskače iz šablona jednog običnog fudbalera, sa telom koje sve ‘govori’, sem da se ovaj momak međuostalom bavi i umetnošću, slikanjem. To znaju oni koji prate društvene mreže Vukašina Tomića, a takođe znaju i da se sada prestrojio u jedan drugačiji, borilački sport. Više ne trenira sa loptom, već sa improvizovanim suparnikom izrađenim od strunjače, sa kojim izlazi na kraj kao i nekada sa napadačima koji su igrali protiv njega.

A da li ćemo ga ponovo videti na terenu? Ne bi nas začudilo, u najboljim je godinama (30) i svašta od njega može da se očekuje.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter