2
Fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT KORNER: Mediji licitiraju imenima, a jedan čovek u Aziji možda polaže prijemni !?

Objavljeno: 06.11.17 u 20:35

Bura oko reprezentacije Srbije i smene Slavoljuba Muslina se ne stišava, mediji uveliko licitiraju imenima novog šefa stručnog štaba, a jedno rešenje od danas je možda i najlogičnije.

Dragan Stojković Piksi? Veljko Paunović? Vladimr Vajs? Aleksadndar Stanojević? Karlo Anćeloti? Ivan Jovanović? Ali, jednog imena nema…

A, neki bi rekli da je on najlogičnije rešenje, pogotovo posle današnjeg dana i dešavanja u ‘kući fudbala’. Reč je o V.D. selektoru reprezentacije Mladenu Krstajiću. Čoveku koji je kao jedan od pomoćnika Slavoljuba Muslina dobio vruć krompir da reprezentaciju Srbije odvede u Aziju i testira je protiv selekcija Kine i Južne Koreje.

Istina je da bivši fudbaler Partizana, Verdera i Šalkea nema trenerskog iskustva, ali je već ispunio neke bitne uslove da se nametne kao budući selektor Srbije. Prvi i osnovni je taj da je ‘orlove’ podmladio pred put u Kinu i Južnu Koreju, to jest da je šansu dao svim mladim igračima koji su se pominjali u poslednjih mesec dana, pre svega Sergeju Milinkoviću-Saviću, a potom Andriji Živkoviću i Nemanji Radonjiću. Drugi uslov koji Mladen Krstajić ispunjava jeste taj da u dušu poznaje ovaj tim, jer je bio jedan od najbližih saradnika selekotra Slavoljuba Muslina koji je ovaj tim odveo na Mundijal.

Takođe, današnji potezi V.D. selektora svedoče o tome da predsednik saveza Slaviša Kokeza i sportski direktor Goran Bunjevčević računaju na njega, to jest da ga u Aziju šalju na prijemni ispit.

FOTO: STARSPORT

Dokaz za to je i formiranje novog stručnog štaba u kome će sada raditi Milan Obradović, Slobodan Pavković i Nemanja Jovšić. Moguće je, ali i nelogično da se novi ljudi dovode samo zbog dve utakmice u novembru.

Da je želja Mladena Krstajića da se nametne kao idealno rešenje za naslednika Slavoljuba Muslina govori i to da će već protiv Kine promeniti taktiku, te će kritikovanu Muslinovu 3-2-2-2-1 ili 5-2-2-1 zameniti ofanzivnom 4-3-3, sa tri vezna igrača, dva ofanzivna krila i jednim klasičnim napadačem.

Nema sumnje da je pred Maldenom Krstajićem prijemni ispit, samo ostaje nepoznanica koji je rezultat protiv Kine i Južne Koreje potreban da bi ga položio…

0
0

2 Komentara

  1. Koliko zna pokazao je ne pozivanjem Milunovica,a momak zasluzuje da bude u prvih 11.Bio je najbolji odbrambeni u pripremnom periodu i strelac pre povrede i najbolji je u Bate Borisov-u.Kakve su to merite kad pola pozvanih greje tribine ili klupu???Nebitne su godine vec najbolji treba da igraju.Sergej i Zivkovic opravdano dobili poziv ostali(mladi) ne znam zasto,trenutno ga nisu zasluzili sto ne znaci da nece ubuduce.Krstajic ima harizmu to svi znaju ali kao selektor vec pravi greske u koracima…

    0
    0
    Odgovori
  2. Najvise im odgovara da postave nekoga bez iskustva u tom poslu i bez integriteta, koji ce biti slepi poslusnik, nesudjene 10tke fudbalske reprezentacije, predsedbika Fss-a

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter