Potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić izneo je svoje pravno mišnjenje o potencijalnoj kandidaturi Ostoje Mijailovića za predsednika KK Partizan.

Kroz dva dana trebalo bi da bude poznato hoće li Partizan dobiti novog predsednika Košarkaškog kluba, pošto je za ponedeljak zakazana zvanična Skupština za izbor novog prvog čoveka.


Od odlaska Nikole Pekovića nema lidera KK Partizan, a jedan od kandidata je Ostoja Mijailović, inače bivši član uprave Fudbalskog kluba iz Humske.

To je bio znak da se u taj izbor umešaju iz fudbalske sekcije, te se zvanično oglasio potpredsednik dr Vladimir Vuletić.

– Ustav Republike Srbije u članu 102, stav 3. navodi da narodni poslanik ne može biti poslanik u skupštini autonomne pokrajine, niti funkcioner u organima izvršne vlasti i pravosuđa, ne može obavljati druge funkcije, poslove i dužnosti za koje je zakonom utvrđeno da predstavljaju sukob interesa.

Zakon o sportu u čl. 33. st. 2, tačka 3. predviđa da članovi uprave sportske organizacije, uključujući i zastupnika, ne mogu biti lica koja vrše javnu funkciju kao ni lica koja vrše funkciju u organu političke stranke.

Potencijalni kandidat za predsednika KK Partizan, Ostoja Mijailović, je u belodanom dvostrukom sukobu interesa.

Ostoja Mijailović je izabran za narodnog poslanika Narodne skupštine Republike Srbije i kao takav obavlja javnu funkciju pa bi njegov izbor za predsednika KK Partizan predstavljao flagrantno kršenje Ustava Republike Srbije i Zakona o sportu.

– Sa druge strane, ostaje u domenu misterije o kakvom je ekonomisti (kako neki mediji opisuju zvanje izvesnog Ostoje Mijailovića) reč, premda plamti tanana nada da će KK Partizan još jednom razmisliti da li je baš ovo pravo rešenje za čelnog čoveka kluba trofejne tradicije.  U suprotnom, biće jasno, po onoj narodnoj, da je žaba videla kako se konj potkiva, pa i ona digla nogu – stoji u dopisu koji smo dobili od FK Partizan.

FOTO: STARSPORT