0
Fudbal

VREMEPLOV: Baltička šamarčina ‘Orlovima’ koja opominje pred sutrašnji duel odluke (VIDEO)

Objavljeno: 08.10.17 u 23:55

Naša fudbalska reprezentacija sutra igra odlučujuću utakmicu za plasman na Mundijal u Rusiji, protiv selekcije Gruzije, a neki primeri iz prošlosti teraju na oprez uoči ovog susreta.

Poraz reprezentacije Srbije u Beču ne spada u kategoriju onih tragičnih i brzo će pasti u zaborav ukoliko ekipa Slavoljuba Muslina u poslednjem kolu trijumfuje kod kuće na autsajderom Gruzijom.

Međutim istorija je pokazala da su „Orlovi“ baš u mečevima sa autsajderima često umeli da razočaraju, što ih je koštalo plasmana na nekoliko poslednjih velikih takmičenja.

Jedan od takvih bolnih poraza nanela nam je reprezentacija Estonije upravo na današnji dan, 8. oktobra 2010. godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini. Baltička selekcija je u ovom duelu, na stadionu Partizana slavila sa ubedljivih 3:1 a na kraju se ta pobeda ispostavila i kao ključna da oni odu u baraž umesto nas, sa bodom više.

Dugo se tim Vladimira Petrovića Pižona mučilo na ovom meču da probije bedem ispred gola gostiju, a to im je napokon pošlo za nogom u 60. minutu, kada se nakon jednog šuta Zdravka Kuzmanovića lopta srećno odbila od Nikole Žigića iza leđa golmana Estonije.

Tada se činilo da će naš tim na kraju ipak upisati pobedu i da će možda do kraja meča uspeti i da je učini ubeljivijom. Ipak utakmica je otišla u potpuno drugom smeru.

Izvor:Youtube/Ivica Gacik

Umesto da dokrajče „načetog“ protivnika naši reprezentativci su mu dozvolili brz preokret. Svega dva ipo minuta nakon vodećeg gola Srbije, Estonci su topovskim udarcem Kinka sa 30 metara došli do poravnanja, a u 73. minutu Vasiljev je gostima doneo i vođstvo.

Kompletan fijasko na ovom meču zaokružio je Aleksandar Luković, koji je autogolom u prvom minutu nadoknade postavio konačnih Srbija-Estonija 1:3 i tako je već posle tri kola naš plasman na EURO delovao kao nemoguća misija.

Ipak ta utakmica odavno je arhivirana i nalazi se daleko iza nas i ono čemu prvenstveno trebamo da budemo okrenuti je naš sutrašnji meč sa Gruzijom. Međutim, nije zgoreg podsetiti se lekcija koje su nam u prošlosti drugi, na papiru slabiji neretko delili i iskustvo iz njih iskoristiti upravo sutra.

„Orlovi“ sutra samo hrabro kao što ste i kroz cele kvalifikacije gazili i verujemo da o Gruziji nećemo u budućnosti pričati kao još jednoj fudbalskoj „packi“… Ne ovaj put.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter