0
Evropske lige

MAESTROVO ‘ZBOGOM’ FUDBALU: Podsetite se najlepših poteza iz karijere Andree Pirla (VIDEO)

Objavljeno: 08.10.17 u 10:36

Mali je broj fudbalera za koje možemo reći da su svojim umećem obeležili epohu, a jedan od njih danas je saopštio da je kraj karijere na vidiku.

Teško je zamisliti ekipe Milana, Juventusa ili reprezentacije Italije u poslednjih 15 godina bez Andree Pirla.

Neverovatni vezista bio je ključni faktor u Milanovom osvajanju Lige šampiona, titulama šampiona Italije, te Juventusovom novom usponu nakon izbacivanja u Seriju B nakon „kalčopolija“.

Sad, kao fudbaler Njujork Sitija, Pirlo je odlučio da je trenutak za kačenje kopački o klin.

Shvatite u nekom trenutku da je kraj. Svakog dana se javljaju novi problemi, ne možete da trenirate jer stalno iskrsne neki… U mojim godinama mislim da je kraj. Nije nemoguće da igrate i do 50. godine, ali radije bih radio nešto drugo, rekao je Pirlo za Gazetu delo Sport, najavivši da će po isteku ugovora sa Njujorkom 31. decembra ove godine i zvanično završiti karijeru.

Pirlo, inače po nadimku „Arhitekta“, „Maestro“, „Mocart“… jedan je od najtrofejnijih fudbalera u evropskom fudbalu, a u karijeri je nastupao za Inter, Brešu, Ređinu, Milan, Juventus i Njujork Siti.

(Youtube/ Giovadieci Calcio/Football)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter