0
Fudbal

KVALIFIKACIJE ZA SP: ‘Petarde’ Nemaca i Čeha za kraj, poraz Severne Irske (VIDEO)

Objavljeno: 08.10.17 u 22:54

Večeras su odigrani i poslednji mečevi grupe C u kojima su ubedljive pobede upisale selekcije Nemačke i Češke koje su sa kvalifikacije okončali sa po pet golova u mreži protivnika.

Nemci su na domaćem terenu bili ubedljivi protiv Azerbejdžana sa 5:1, iako je prvo poluvreme okončano u eglu, rezultatom 1:1.

Prvi su poveli domaćini već u osmom minutu utakice, sjajnim pogotkom Leona Gorecke, ali je u34. minutu Ramil Šedaev doneo poravnanje i konačan rezultat posle prvih 45 minuta.

Nastavak je doneo totalnu dominaciju „Pancera“ koje kao da su Azeri samo razljutili u prvom delu, pa su ih u nastavku sa još četiri pogotka ispratili kući. Strelci su bili redom Sandro Vagner u 53. minutu, Antonio Ridinger u 64. a dva minuta kasnije svoj drugi gol upisao je Gorecka. Konačan rezultat postavio je Emre Džan u 81. minutu.

Izvor:Youtube/Unique Vidz

Poraz koji ne boli doživela je Severna Irska, koja je u gostima poražena na gostovanju u Norveškoj minimalnim rezultatom, a jedini pogodak na meču viđen je u 71. minutu kada je Kris Brant savladao sopstvenog golmana.

Ipak uprkos porazu Irci će se naći u baražu za Mundijal, što je i bio cilj pred početak kvalifikacija s obzirom da su bili u grupi sa neprikosnovenom Nemačkom.

Grupa C

Češka – San Marino 5:0 (3:0)
(Krmenčik 8, 23, Kopic 27, Novak 71, Kadlec 83)

Nemačka – Azerbejdžan 5:1 (1:1)
(Gorecka 9, 66, Vagner 54, Ridiger 64, Džan 81 – Šejdajev 34)

Norveška – Severna Irska 1:0 (0:0)
(Brant 71ag)

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter