0
Evrokupovi

FOTO:STARSPORT

PEJČINOVIĆ: Imamo kvalitet za drugu fazu Lige Evrope

Objavljeno: 12.09.17 u 12:22

 Srpski fudbaler Nemanja Pejčinović sa uspehom je započeo novu sezonu u Lokomotivi iz Moskve, za koju nastupa već četiri godine. Moskovljani su posle devet kola na drugom mestu ruske Premijer lige, a u četvrtak ih očekuje početak takmičenja u Ligi Evrope, gde će im protivnici u grupi F biti Kopenhagen, Šerif i Zlin. 29-godišnji defanzivac s optimizmom dočekuje kontintentalno takmičenje.


 – Ambicije ove godine u Evropi su veće nego pre dve godine. Imamo dobru grupu koju moramo da prođemo, s obzirom na protivnike koje smo dobili. Imamo kvalitet za drugu fazu takmičenja u Ligi Evrope. U četvrtak je prva utakmica i nadam se da će to biti naša prva tri boda. Spremićemo se najbolje što možemo – kaže Pejčinović.
 
Lokomotiva u četvrtak gostuje Kophenagenu, koji će, na papiru, Moskovljanima biti glavni rival za prvo mesto.
 
– Verujem da je Kopenhagen najteži protivnik u ovoj grupi, ali ne treba potcenjivati ni ostale. Danci su, možemo slobodno da kažemo, skoro pa standardni u Evropi poslednjih godina, za razliku od nas. Možda imaju više iskustva, ali uz kvalitet koji imamo, ne bi trebalo da nam predstavljaju problem u osvajanju prva tri boda – rekao je Pejčinović.
 
Lokomotiva je u prethodnom kolu Premijer lige nekoliko minuta pred kraj ispustila pobedu u Groznom, koja je mogla da ih dovede na prvo mesto.
 
– U Groznom je uvek teško da se igra, atmosfera je drugačija nego na drugim stadionima. Teren je bio vrlo loš i bili smo bez igre u sredini terena, gde smo inače dosta superiorni u odnosu na druge ekipe. Nismo imali dovoljno sreće da u poslednjih 7-8 minuta sačuvamo gol, ali ni bod nije loš na tako teškom gostovanju – smatra Pejčinović.
 
Pejčinovićeva ekipa igra sjajno u šampionatu, gde njegov tim ima sve jaču podršku navijača.
 
– Za sada držimo drugu poziciju, videćemo kako će prvenstvo dalje da se odvija. Navijači u sve većem broju dolaze da nas podrže i to nam daje vetar u leđa. Ne smatramo sebe favoritima za osvajanje prvenstva, za sada smo skromni u željama, osvajanje mesta koje vodi u Evropu je i dalje glavni cilj – zaključio je Pejčinović.
 
Meč Kopenhagen – Lokomotiva Moskva igra se u četvrtak, od 19 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter