1
Evropske lige

FOTO: Twitter

POČELA RASPODELA NOVCA: Borusiji 84 miliona, Renu 20 miliona, Evoru milion! Kome?

Objavljeno: 11.09.17 u 19:20

Osmana Dembele najveće je pojačanje Barselone ovog leta, a zadovoljno ruke trljaju još tri evropska kluba, od čega i jedan petoligaš.

Stigao je mladi fudbaler iz Borusije u Barselonu za 105 miliona evra, plus 40 miliona evra kroz razne bonuse. Ipak, sav novac neće pripasti samo ‘milionerima’ iz Dortmunda, već će pozamašnu svotu novca podeliti i dva francuska kluba.

Veći deo kolača pripada Renu, koji je imao dogovor sa Borusijom u procentima i timu sa severa Francuske pripada čak 20 miliona evra. Ipak, daleko zadovoljniji je jedan mali klub.

Reč je o Evrou, timu iz istoimenog grada koji se takmiči u petoj ligi. Iz tog kluba je 2010. godine Osmana Dembele prešao u Ren. Po pravilima UEFA, Evrou sada pripada milion evra. Tim ima godišnji budžet od 60 hiljada evra i možete zamisliti šta za njih znači ‘milionče’.

Ipak, nije sve tako bajno, dok prvi čovek kluba Filip Mongrevi slavi, gradonačelnik Evroa Gi Lefran poziva klub da deo novca da gradu koji pomaže klub. Naime,Evro je u deficitu od dva miliona evra, te bi mu inekcija u vidu bar pola miliona pomogla da reši goreće probleme.

Srpski sindrom svađe oko para se proširio i na Francusku.

0
0

1 Komentara

  1. Ja reko da ste mislili zvezdaski sindrom trosenja 15 miliona drzavnog novca na njihovu neodgovornoat i one divizije fudbalera koje su doveli ovo leto.. ali to izgleda ne smete da iskritikujete.. to je izgleda normalno hehehh eee

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter