0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

NOVA FUDBALSKA TRAGEDIJA: Jedan od najtalentovanijih ‘čarobnjaka’ iz Argentine prinuđen da okonča karijeru? (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 06.09.17 u 13:19

Da bi napravio karijeru koju će navijači pamtiti, sportista mora da ima talenat i da marljivo trenira kako bi ga pretočio u kvalitet. Ipak, na sve to dolazi i jedan preduslov – neophodno je da ga zaobiđu povrede.

Kada je 6. avgusta 2011. godine stigao u Romu, Erik Lamela je došao kao jedan od najtalentovanijih krilnih fudbalera sveta, i tokom dve sezone postao je jedan od nosilaca igre „vučice“.

Usledio je transfer u Totenhem, u kom isprva nije uspeo da se izbori za ozbiljniju ulogu, a tadašnji trener Adres Viljas-Boaš rekao je da „Lamela ne pruža ni polovinu onoga što bi mogao“.

Nedugo zatim, na klupu je stigao Maurisio Poketino, a Lamela prelepim golom protiv Asterasa u Ligi Evrope pokazao da „pevci“ dobijaju pravu superzvezdu na krilnim pozicijama.

Ipak, u oktobru 2016. Lamela je doživeo povredu kuka, zbog koje se nalazi van terena skoro godinu dana.

A ako je verovati legendi Totenhema Rikiju Vilji, postoji mogućnost i da je njegova karijera gotova:

U Engleskoj se plašimo za njega… Postoji mogućnost da se ne vrati na teren. Nadam se da to neće biti slučaj, s obzirom na stanje u medicini, ali postoji strah, rekao je Vilja.

Ako se obistine ove najave, fudbal je ostao bez jednog od najtalentovanijih fudbalera, a dobio još jednog u nizu potencijalno vrhunskih asova koji nisu uspeli da se vinu među zvezde.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter