0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

I POJAČANJE I ‘SAVETNIK’ ĐUKIĆU: Partizan predstavio još jednog novajliju, vrlo značajnog (FOTO)

Objavljeno: 30.08.17 u 14:03

Kao što je prethodnih par dana najavljeno, Nemanja Antonov potpisao je ugovor sa Partizanom i zvanično je danas predstavljen na stadionu u Humskoj.

Partizan je jučerašnjom promocijom štopera Milana Mitrovića i današnjim potpisom Nemanje Antonova zatvorio odbranu i to na vrlo efikasan način, pogotovo jer je to bio deo tima koji je najviše zadavao muka treneru Miroslavu Đukiću.

Antonov je ‘zlatni orlić’ sa Novog Zelanda, zna kako se osvajaju trofeji, a ima i iskustva sa internacionalnim fudbalom i najbolje godine su tek pred njim.

– Nemanja je naš ‘orlić’ i budućnost srpskog fudbala. Ne moram previše da ga predstavljam, jer su on i njegovi saigrači nas mnogo puta obradovali kroz nacionalne selekcije, pa se nadam da će to nastaiti i u dresu Partizana – rekao je na početku promocije sportski direktor Partizana Ivica Iliev i dodao:

– Njegovim dolaskom smo zatvorili defanzivnu liniju. Na njemu je da se pokaže i ubeđen sam da će se brzo videti da je veliko pojačanje – istakao je Iliev.

Nemanja Antonov je pre par dana izjavio da želi samo u Partizan i nijedan drugi klub, te mu se ovim dolaskom želja ispunila.

– Posle desetak dana pregovora sam prezadovoljan što sam došao. Znam šta se očekuje od mene i kluba kakav je Partizan. Daću sve od sebe da opravdam ove reči i pohvale direktora – bile su prve reči novog levog beka crno-belih.

– Čim sam dobio informaciju da je Partizan zainteresovan, želeo sam od prvog dana da dođem, čak i pre nego što se plasirao u Evropu. Partizan je veliki klub, branilac ‘duple krune’ i želim da osvajam trofeje ovde – poručio je Antonov.

FOTO: STARSPORT

Antonov u Humsku stiže iz Grashopersa i veoma dobro poznaje Jang Bojs, prvog rivala Partizana u grupnoj fazi Lige Evrope (14. septembra u Bernu), te će osim pojačanja imati i ulogu ‘savetnika’ Đukićevog stručnog štaba.

– Dosta sam upoznat sa njihovim vrlinama i manala, popričaću sa trenerom i mislim da ćiu dati dobre informacije. ne smemo da ih potcenimo, domaćinska su ekipa, jer igraju na veštačkoj travi, specifična podloga i možda su tu u prednosti. Moramo da ih respektujemo, ali Partizan ne sme nikoga da se plaši. Mislim da možemo da prezimimo u Evropi – poručio je Antonov.

Na pitanje sa kojim bi od saigrača iz trofejne generacije ‘orlića’ voleo da zaigra u Partizanu, Antonov je ‘iz prve’ rekao:

Saša Zdjelar, moj saigrač iz OFK Beograd i veliki prijatelj. Sigurno bih bio srećan kada bi on došao u Partizan.

FOTO: STARSPORT

Zatim je o fudbaleru Olimpijakosa reč, dve rekao sportski direktor Partizana.

Zdjelar je već bio opcija za nas i još uvek je. Ali, zavisi od nekoliko situacija, mogućih ili nemogućih. Za sada je mala verovatnoća, ali ovde je sve moguće i do poslednjeg momenta je sve otvoreno – rekao je Iliev i nagovestio da je njegov dolazak moguć samo u slučaju nekog od trenutnih vezista.

Iliev je najavio da će u narednih 48 sati najverovatnije stići i jedan napadač, a trojica su u igri.

– Radimo na dovođenju napadača i imamo tri igrača na toj listi. Sva trojica su nerealna, ali stremimo da rešavamo čak i takve stvari, podigli smo lestvicu i trudimo se. Koliko je sve realno, videćemo za manje od 48 sati, jer nije sve do nas, pošto svi oni imaju klubove i određenu tržišnu vrednost. Ako nađemo zajednički jezik, jedan od ta tri igrača će doći u Partizan – najavio je Iliev.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter