0
Evropske lige

KOČNICA: Španska La Liga blokira transfer Nejmara, ali PSŽ ima ‘lukav’ plan

Objavljeno: 03.08.17 u 16:11

Španska fudbalska organizacija odbila je 222 miliona za otkup klauzule Nejmarovog ugovora u Barseloni.

Španska liga najavila je da će se žaliti u UEFA zbog kršenja finansijskog fer-pleja Pari Ser Žermena. Međutim, čini se da im to neće poći za rukom, jer se FIFA pita, a po njenim pravilima klauzula koju igrač ima sa klubom jedina je važeća.

– Možemo da potvrdimo da su legalni zastupnici igrača dušli u Ligu da polože depozit za klauzulu, ali je to odbijeno – saopštio je portparol LaLige.

Osnova za tužbu najverovatnije neće biti, jer neće Pari Ser Žermen biti taj koji će platiti otkup, već sam igrač. Naime, ljudi iz Katara koji drže PSŽ imaju plan da Nejmar postane zaštitno lice Svetskog prvenstva u toj zemlji 2022. godine.

Za to bi mu platili oko 300.000.000 evra, od čega bi on odmah otkupio ugovor od sopstvenog kluba Barselone i prešao u Pariz za nešto više od 30.000.000 evra godišnje.

Idealan plan pomoću kog se izbegava finansijski fer-plej, a sve strane su zadovoljene – Barselona dobija željenu sumu, PSŽ svetsku zvezdu i ogroman novac od marketing, a i Nejmar bi se marketinški ‘ovajdio’, počev od ove 2017. sve do 2022. godine.

Španska La Liga ne bi se tu ništa pitala. I posle kažu da fudbal nije biznis…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter