0
Domaći fudbal

FOTO: Marko Spasojević

‘GRAĐEVINARI’ BOLJI OD SINDIKATA: Petrić startovao pobedom na Zlatiboru

Objavljeno: 29.06.17 u 12:16

Golove za Rad postigli su Jović u 34., Lutovac u 36. iz jedanaesterca i Milošev u 81. minutu, dok je počasni pogodak za crnogorsku ekipu postigao Đukanović u 19. minutu.

Trećeg dana boravka na Zlatiboru, fudbaleri Rada su odigrali prvi od šest planiranih kontrolnih mečeva. U duelu sa Sindikatom profesionalnih fudbalera Crne Gore „nebesko – plavi“ su pobedili sa 3:1. Golove za Rad postigli su Jović u 34., Lutovac u 36. iz penala i Milošev u 81. minutu, dok je počasni pogodak za crnogorsku ekipu postigao Đukanović u 19. minutu. Od prvog minuta momci trenera Petrića su krenuli silovito i već u 3. minutu beležimo izglednu priliku Jovića koji je na dodavanje od strane Lutovca loše odreagovao. Samo pet minuta kasnije Denić je uposlio Lutovca, ovaj je šutirao nedovoljno jako i lopta je završila u naručju golmana Delibašića. Najizgledniju priliku da svoj tim dovede u vođstvo u devetom minutu imao je Jović kada nije uspeo da zakači loptu glavom nakon idealnog centaršuta Stefana Vica. Uzvratila je crnogorska ekipa u 11. minutu preko Nikočevića, ali njegov „projektil“ je prohujao tik pored stative. Uprkos terenskoj inicijativi i izglednim prilikama, ipak Crnogorci prvi dolaze u vođstvo u 19. minutu. Kazneni udarac iz ugla, sa desne strane, izveo je Nikolić, a usamljenom Đukanoviću nije bilo teško da sa pet metara pošalje loptu u mrežu.

Malo je nedostajalo da crnogorska ekipa duplira prednost. Igrao se 26. minut utakmice, Bainović je pogrešio, njegovu grešku iskoristio je Vujačić i brzim koracima stigao ispred Mirkovića koji je hrabrom intervencijom uspeo da zaustavi njegov udarac, pri čemu je napadač crnogorske ekipa pao preko golmana „građevinara“ i sudija je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Nikolić, ali njegovu nameru prozreo je Mirković i lepom paradom sačuvao svoju mrežu. Osam minuta kasnije Jović se posle asistencije Bainovića iskupio za promašaje sa početka utakmice i efektnim udarcem iz teške situacije pogodio mrežu.

U 36. minutu nova radost za „građevinare“. Bainović je srušen u kaznenom prostoru Crnogoraca od strane Vlahovića , a sudija je bez dvoumljenja dosudio najstrožu kaznu. Siguran sa 11 metara bio je Lutovac, koji je na najlepši način častio sebe za 20. rođendan. Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja pred golom Mirkovića i Delibašića.

Od 46. minuta Petrić je ukazao priliku drugoj postavi koju su, uglavnom, sačinjavali dečaci iz Radove omladinske škole. A za uzvrat oni su se treneru odužili dobrom igrom, protiv mnogo iskusnije ekipe iz Crne Gore. Istina, nije bilo mnogo prilika za pogotke, ali borbenost i lepi potezi nisu izostali. Iz ovog perioda izdvajamo prilike Guzine u 47. minutu kada je pogodio prečku i Miloševa dva minuta kasnije, ali njegov udarac je završio u rukama crnogorskog golmana. U smiraj utakmice Milošev je u 81. minutu postigao retko lep pogodak i stavio tačku na ovaj meč.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rad: Mirković, Volkov, Vico, Šipčić, Zonjić, Ljubinković, Bainović, Denić, Veselinović, Jović i Lutovac.
Igrali su još: Dejanović, Njegoš Petrović, Busnić, Stojanović, Tanasijević, Guzina, Milošev, Parađina, Piščević, Pavić, Matović.

Sindikat profesionalniih fudbalera Crne Gore: Delibašić, Đukanović, Radenović, Višnjić, Vlahović, Racković, Nikočević, Kosović, Đuranović, Nikolić i Vujačić.
Igrali su još: Vuksanović, Vukčević, Radonjić, Milošević, Rogošić, Sjekloča i Bogdanović.

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter