1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

EP ZA MLADE U POLJSKOJ: Oglasili se Matijašević i ‘orlići’ nakon trijumfa Portugala nad našom reprezentacijom (FOTO)

Objavljeno: 18.06.17 u 15:06

Nakon što je mlada reprezentacija Srbije poražena od Portugala na samom početku EP u Poljskoj, oglasili su se koordinator Orlića Vladimir Matijašević i fudbaleri Nemanja Maksimović i Srđan Plavšić.

– Žalimo za šansama koje smo propustili. Uzrok poraza su dve greške, a najgori utisak je taj što smo videli da možemo, a nismo uradili. Sada možemo sve da analiziramo, ali ostaje žal što nismo realizovali šanse kojih nije bilo malo, a primili smo jeftine golove. Imali smo zaista mnogo prilika, a posebno smo dominirali u drugom poluvremenu, praktično do 80. minuta nisu prelazili na našu polovinu terena, rekao je Vladimir Matijašević.

– Ako pobedimo Makedoniju, ulazimo u neizvesnu završnicu. A može i da se dogodi ako pobedimo u oba naredna meča, da nam ništa ne znači. Mislim da sada stvari ne zavise samo od nas, ali to ne treba da opterećuje igrače, treba da se bavimo igrom, idemo da pobedimo Makedoniju a onda da razmišljamo o Španiji, dodao je.

– Utučeni smo, jer smo dobro igrali, a izgubili smo. I to je najgore. ‘Bolje’ da su nas pobedili i nadigrali, nego ovako. Nisu nas nadigrali, naprotiv, a pobedili su nas. I momcima nema ko šta da zameri u Srbiji, dali su svoj maksimum i narod je to prepoznao. Momci su pokazali pravi odnos prema dresu. I imali su protiv sebe jakog rivala… A drugo poluvreme nadigrati Portugal ne može svako.

FOTO: STARSPORT/ MATEUSZ BOSIACKI / 400MM.PL / NEWSPIX.PL

– Igrali smo protiv dobrog protivnika, nismo iskristili svoje šanse i nemamo drugog izbora nego da pobedimo u naredne dve utakmice ukoliko želimo da prođemo grupu. Sistem takmičenja je jako težak, jer dalje ide praktično samo jedna ekipa,ostaje nam da se nadamo, po nas, dobrim rezultatima u mečevima rivala. Mislim da smo precenili Portugal, da smo ih pustili prvo poluvreme da puno igraju. Desilo se da smo primili gol iz polušanse, a u nastavku meča smo bili mnogo bolji, ali nismo iskoristili nekoliko lepih šansi, rekao je novi član Valensije, Nemanja Maksimović.

Srđan Plavšić je dobio priliku da igra umesto povređenog Aleksandra Čavrića.

– Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svima, ali ova generacija je to odavno potvrdila, jer su bili najbolji u Evropi i svetu. Ostaje žal zbog rezultata, mislim da bi nerešen ishod bio pravedniji. Sada moramo da pobedimo Makedoniju i ostaje nam da se nadamo, imamo posle Španiju i ako tu izvučemo povoljan rezultat, možda i izborimo plasman u polufinale, optimističan je bio Srđan Plavšić.

Imali smo više šansi i mislim da je drugo poluvreme model kako treba da igramo, samo da popravimo realizizaciju, budemo mirniji. Ne znam kako je to delovalo sa strane, ali mi igrači ni jednog trenutka se nismo uplašili, znamo koliko vredimo. To smo i pokazali na terenu. Možda je vreme uticalo na nešto slabije prvo poluvreme, a onda smo u nastavku uspostavili našu igru, imali dominaciju, prilike…, dodao je Plavšić.

0
0

1 Komentara

  1. Ја мислим да ВЈРМ уопште није лоша екипа, ако смо ми били бољи од португалаца, онда су и они били бољи од шпанаца, наше комшије са истока, су имали чак 17 удараца (шутева), према голу

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter