1
Fudbal

REVOLUCIJA: Argentina igrala sa dva defanzivca, Di Marija dao jedan od najšmekerskijih golova (VIDEO)

Objavljeno: 13.06.17 u 18:30

Fudbaleri Argentine deklasirali su Singapur u prijateljskom meču sa čak 6:0 (2:0).

Novi selektor Argentine je Horhe Sampaoli i sa takvom informacijom bilo je za očekivati da će stići promena u igri ‘gaučosa’. Ali, malo ko je očekivao da će to biti ovako radikalno i revolucionarno.

Naimr, Sampaoli je primenio ‘obrnutu piramidu’ pri čemu je u odbrani imao samo dvojicu igrača, u veznom redu trojicu, a napad su činila petorica vrhunskih ofanzivaca, koji su danas protiv Singapura opravdali takav status.

Argentina je sa takvom taktikom deklasirala nemoćnog i znatno slabijeg rivala, a šest različitih igrača se upisivalo u listu strelaca: Fedefiko Fazio i Karlos Korea u prvom, odnosno, Alehandro Gomez, Leandro Paredes, Lukas Alario i Anhel Di Marija u drugom poluvremenu.

Posebno je impozantan bio gol Anhela di Marije, koji je poslednji gol za ‘gaučose’ postigao popularnom ‘piruetom’, odnosno, u okretu je petom smestio loptu u praznu mrežu.

(Izvor: youtube / FOOTBALL SPOTLIGHT)

Utakmicu su propustili Mesi, Aguero i Iguain, tako da Sampaoli ima mogućnost da igra sa velikim brojem ofanzivaca.

0
0

1 Komentara

  1. Velika REVOLUCIJA 😀 i to protiv Singapora :))))) de neka igraju sa 2 defanzivca protiv Brazila,Nemacke,Francuske,Spanije itd. :))) hoce ali malo sutra.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter