Selektor fudbalske reprezentacije Velsa Kris Kolman rekao je večeras na konferenciji za novinare na stadionu ‘Rajko Mitić’ da se raduje izazovu i utakmici protiv Srbije u Beogradu, da veruje u svoj tim i da očekuje dobar rezultat.

– Nikada ne pominjemo reč pobeda, kada se igrači koncentrišu na rezultat onda se ne koncentrišu na igru, a pobeda je proizvod dobre igre. Znamo šta bi mogla da donese pobeda, šta remi, a šta poraz, ali ako o tome razmišljaš ne uživaš u ovakvim utakmicama, a kako možemo da ne uživamo ovde, pred punim stadionom. Srbija je jak tim, pod velikom pritiskom. Ovo je važna utakmica za nas, radujemo se ovakvim izazovima, to ne želimo da propustimo, rekao je Kolman.

Vels ima četiri boda manje od Srbije i u slučaju poraza gotovo bi izgubio šanse za prolaz. Upitan da li mu je zbog toga sutrašnja utakmica najteža u karijeri, Kolman je odgovorio odrično.

– Biće teška utakmica jer igramo protiv ekipe koju poštujemo, koja kao i mi strastveno igra za grb i dres. Svaka utakmica je teška za trenera. Ovim poslom se bavim 15 godina, ne smatram da je najteža utakmica. Oduvek smo hteli da igramo ovakve mečeve, da što bolje predstavimo našu državu,
naveo je selektor.


U timu Velsa neće biti  Gereta Bejla, a srpski reprezentativci rekli su da to neće mnogo uticati na igru Velsa, što selektor Kolman smatra komplimentom.

Kapiten Velsa Ešli Vilijams rekao je da sutrašnja utakmica neće ništa rešiti.

– Ovo je važna utakmica protiv teške ekipe, a mi se spremamo za pobedu. Ako to ne uspemo nastavićemo dalje, ima još utakmica i još bodova koje možemo da osvojimo. Koncentrisani smo na ovu utakmicu. Zadovoljan sam sezonom u Evertonu, ali mi je drago zbog dolaska u reprezentaciju. Igramo važnu utakmicu.