2
Domaći fudbal

LIGA EVROPE: Upoznajte imena potencijalnih rivala Crvene zvezde, Vojvodine i Mladosti, Lučancima od starta teško (FOTO)

Objavljeno: 05.06.17 u 16:54

Poznati su svi učesnici 1. kola kvalfikacija za Ligu Evrope, a evo i potencijalnih protivnika Crvene zvezde, Vojvodine i Mladosti iz Lučana 29. juna.

Pobedom Mančester junajteda nad Ajaksom završena je sezona u Ligi Evrope. ‘Crveni đavoli’ su tako pored lepe svote novca izborili plasman u Ligu šampiona, a ko će to uraditi 2018. godine saznaćemo za 11 meseci. Ali, nova sezona u Ligi Evrope startuje već sa 24 dana, a tada će na teren i sva tri predstavnika iz Srbije.

Vojvodina i Crvena zvezda će sa koeficijentom 9.075 i 7.325 biti povlašćeni u žrebu za prvo i drugo kolo kvalfikacija, dok će Mladost kao debitant u Evropi sa 3.075 bodova biti nepovlašćena u prvoj rundi, a u drugoj zavisi od rezultati iz prvog kola i protivnika kog izbaci.

‘Mine’ za Crvenu zvezdu i Vojvodinu mogli bi da budu ekipe Širokog Brijega, Škendije iz Tetova (više zbog mogućih nereda, nego na terenu), Šamroka, SJK-a, Vašaša, Tirane i Ružomberoka. Svi ostali rivali bi bili čini se lak zalogaj za dva naša predstavnika.

Sa druge strane Mladost je u mnogo težoj situaciji, a najnepoželjniji rivali su sigurno Makabi iz Tel Aviva, Midtiland iz Danske, Leh Poznan, Videoton našeg trenera Marka Nikolića, Slovan Bratislava, Kajrat i Ferencvaroš. Evo i spiska svih učesnika 1. kola kvalfikacija za Ligu Evrope.

Podsetimo, žreb za kvalfikacije Lige Evrope održaće se 19. juna u Nionu. Tada se izvlače parovi za prvo i drugo kolo kvalfikacija.

0
0

2 Komentara

  1. Mogu li Vosa i Zvezda da izvuku Pristinu? Tj. ne znam da li Kosovo* u LE predstavlja Pristina kao drugoplasirani tim prvenstva ili osvajac kupa.

    0
    0
    Odgovori
  2. Evo,ovako…Sva cetiri kluba da stave embargo na prodaju pet-sest najboljih igracaekipe,a onda…

    Partizan treba dva tri igraca da poboljsa pozicije centarhalfa, levog beka i zadnjeg veznog. i nista mu drugo ne treba. Zvezda nema sta da trazi u Evropi,opet ce doziveti krah jer vidim opet tumba ceotim. Nema u tomesrece, nece biti automatizma u igri i to je pocetak price zvane krah! Vosa ima pristojan tim ali nejak za prodor u Ligu Evrope jer ce morati da e u zadnjem kolusretne sa mnogo kvalitetnijim protivnikom. Da bi ipak uspela, ons a bi morala kupiti pet respektibilnih igraca, prekaljenih,iskusnih internacionalaca. Neka ne misle da mogu nesto uraditi bez toga. Samo ako kupe tri igraca npr. bolja od bilo kojeg njihovog i dva plus na pozicijama gde su najslabiji,recimo kvaliteta Malbase! A on im je najbolji igrac Za tako nesto bi im trebao mozda 1,5 mil. evra. Imaju li oni te pare?
    Mladost Lucani prvo da ni pokusa prodati svoje najbolje igrace. Vidim potezu se price da se neki klubovi interesuju za njih…. Onda , ne mozraju ni da se prijavljuju za Evropu. Umesto toga, neka prodaju igrace koji nisu stalni prvotimci,starteri, zaradi nesto para za zivot kluba, podignu kredit po povoljnim uslovima i kupe dva tri izvanrdna igraca ,po jednog u svakoj poziciji. I da pokusaju da se brzo uigraju i makar prodru u trece kolo! Za dalje, nemaju kapacitet, ni klupski ni ostalo.
    Za sve vazi:Nista nije nemoguce! Postavite se prema ciljevima na visem nivou tako da zarko zelite da ih ostvarite a ne da gledate na njih kao na „ma, oni gore mstaju,bre!“! Onda nema od posla nista!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter