Poznati su svi učesnici 1. kola kvalfikacija za Ligu Evrope, a evo i potencijalnih protivnika Crvene zvezde, Vojvodine i Mladosti iz Lučana 29. juna.

Pobedom Mančester junajteda nad Ajaksom završena je sezona u Ligi Evrope. ‘Crveni đavoli’ su tako pored lepe svote novca izborili plasman u Ligu šampiona, a ko će to uraditi 2018. godine saznaćemo za 11 meseci. Ali, nova sezona u Ligi Evrope startuje već sa 24 dana, a tada će na teren i sva tri predstavnika iz Srbije.


Vojvodina i Crvena zvezda će sa koeficijentom 9.075 i 7.325 biti povlašćeni u žrebu za prvo i drugo kolo kvalfikacija, dok će Mladost kao debitant u Evropi sa 3.075 bodova biti nepovlašćena u prvoj rundi, a u drugoj zavisi od rezultati iz prvog kola i protivnika kog izbaci.

‘Mine’ za Crvenu zvezdu i Vojvodinu mogli bi da budu ekipe Širokog Brijega, Škendije iz Tetova (više zbog mogućih nereda, nego na terenu), Šamroka, SJK-a, Vašaša, Tirane i Ružomberoka. Svi ostali rivali bi bili čini se lak zalogaj za dva naša predstavnika.

Sa druge strane Mladost je u mnogo težoj situaciji, a najnepoželjniji rivali su sigurno Makabi iz Tel Aviva, Midtiland iz Danske, Leh Poznan, Videoton našeg trenera Marka Nikolića, Slovan Bratislava, Kajrat i Ferencvaroš. Evo i spiska svih učesnika 1. kola kvalfikacija za Ligu Evrope.

Podsetimo, žreb za kvalfikacije Lige Evrope održaće se 19. juna u Nionu. Tada se izvlače parovi za prvo i drugo kolo kvalfikacija.