1
Domaći fudbal

Polazak u Tbilisi, fudbaleri Srbije. Beograd, 23.03.2017. foto: Nebojsa Parausic Futbal, Srbija, XYZ

ALEKSANDAR MITROVIĆ: Mnogo je lakše i lepše kada smo na vrhu

Objavljeno: 01.06.17 u 14:31

Fudbalski reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović rekao je danas da je njegovoj ekipi „lakše i lepše“ jer u finiš kvalifikacija ulazi sa vodeće pozicije.

– Sada smo na vrhu i lepše i lakše je ovako, kada smo prvi. Lakše je odozgo gledati rivale. A, imaš i pravo na kiks. Ranije smo imali moranje i bilo je veoma teško da se igra – rekao je Mitrović na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Srbija će 11. juna dočekati Vels u šestom kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Ekipa selektora Slavoljuba Muslina vodi na tabeli sa 11 bodova, koliko ima i Irska, a slede Vels i Austrija sa po sedam, Gruzija sa dva i Moldavija sa bodom.

Mitrović je bio strelac jedinog gola za Srbiju u remiju 1:1 sa Velsom u novembru u Kardifu.

– Nisam igrao utakmica koliko sam želeo za klub, ali sam davao golove. Nadam se da ću nastaviti sa dobrom formom i golovima u reprezentaciji – kazao je Mitrović.

On je naveo da je Vels „čvrst protivnik“, da će biti teško, ali da Srbija mora da proba da pobedi i ostane na vrhu tabele. Upitan za mladu reprezentaciju, koja će sredinom meseca igrati Evropsko prvenstvo, Mitrović je rekao da očekuje dobar rezultat na kontinentalnom šampionatu u Poljskoj.

– Poznajem većinu igrača iz mlade reprezentacije i imaju kvalitet da dodju do finala. Tim su, imaju dobrog i mladog selektora. Verujem u njih i mislim da mogu da doguraju daleko – rekao je Mitrović.

FOTO: STARSPORT

Fudbaler Alavesa Aleksandar Katai je upitan da komentariše stanje u svom bivšem klubu Crvenoj zvezdi, ali je rekao da ga trenutno zanima samo reprezentacija.

– Ne bih želeo da pričam o sadašnjem i bivšem klubu. Ovo je reprezentacija, koncentrišemo se na Vels i ne bih trošio reči na bilo šta drugo. Nisam prezadovoljan sezonom, nisam igrao puno utakmica. Ali, mogu da pomognem reprezentaciji – rekao je Katai.

Uroš Spajić je naveo da reprezentacija Srbije treba da bude koncentrisana samo na svoju igru i da ne treba da se obazire na to što za Vels neće igrati Geret Bejl.

– Bejl je njihov najbolji igrač, ali fudbal je kolektivna igra i ne bih izdvajao pojedinca, a Vels ima mnogo kvalitetnih igrača. Mnogo je važnije da budemo koncentrisani na svoju igru i probamo da pobedimo – kazao je Spajić.

On je dodao da je zadovoljan sezonom u belgijskom Anderlehtu i da je pun samopouzdanja.

– Selektor me je od prvog dana zvao u reprezentaciju i time pokazao da mi veruje. Imao sam dobru sezonu, imam mnogo samopouzdanja, a na selektoru je ko će igrati. U svakom slučaju će igrati najboljih 11 u ovom momentu, što je najvažnije –  rekao je Spajić.

Utakmica izmedju Srbije i Velsa igraće se 11. juna od 20.45 na stadionu ‘Rajko Mitić’.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter