1
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

SLAVLJE NA MARAKANI: Rođendan legende

Objavljeno: 30.05.17 u 20:11

Treća Zvezdina zvezda, Dragan Džajić, proslavio je u utorak 71. rođendan.

Crvena zvezda mu je darovala tortu, a u ime najtrofejnijeg srpskog kluba legendarnom fudbaleru, potom i funkcioneru crveno-belih, sve najlepše je poželeo predsednik Svetozar Mijailović.

— Toliko godina si u Crvenoj zvezdi čiju si ti istoriju obeležio. Želim ti da ostaneš uvek to što si bio Crvenoj zvezdi i da ostaneš večito mlad, a ova jedanaestica će te uvek podsećati na najlepše trenutke u Crvenoj zvezdi. Da nam još dugo živiš!

Dragan Džajić se svima zahvalio na pažnji.

— Neobično se prijatno osećam što ste danas ovde sa mnom, uz jedno skromno posluženje. Dugo sam ovde, ali ovako lepi trenuci ne mogu da se zaborave. Ovo što ste vi meni poželeli želim i ja vama. Želim da ovi mnogo mlađi od mene dožive mnogo više godina nego što ću ja, i nadam se da će naredni rođendani ovom klubu doneti još više slavlja i veselja.

Džajić je u Crvenu zvezdu došao kao petnaestogodišnjak. Trebalo mu je samo šest meseci da zasluži poziv u seniorski tim, a kao važan istorijski podatak ostaće činjenica da je tadašnji trener Miša Pavić ‘velemajstoru’ ukazao šansu 8. juna 1963. godine u utakmici sa podgoričkom Budućnošću.

Prvu titulu u crveno-belom dresu osvojio je1964. godine, a ostaće upamćen i kao predvodnik generacije koja je prva u istoriji zabeležila het-trik u tadašnjoj ligi bivše Jugoslavije. Statistika kaže da je zabeležio rekordnih 590 mečeva u Zvezdinom dresu i postigao 287 golova.

Nakon više nego uspešne igračke karijere Džaja je na predlog rukovodstva Crvene zvezde 1979. godine, seo u fotelju tehničkog direktora. Dvanaest godina kasnije osvajanjem titule prvaka Evrope i sveta, zajedno sa svojim saradnicima, Dragan Džajić, ispisao je najlepšu stranicu u istoriji srpskog klupskog fudbala.

Osim toga obavljao je u dva mandata i funkciju predsednika kluba.


(Izvor: YouTube/ Crvena zvezda)

Pripremila: Katarina Stevanović

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter