0
Evropske lige

FOTO: PRINTSCREEN

BRUKA U ALIJANC ARENI: Mnoštvo navijača ispratilo je Minhen u treću ligu

Objavljeno: 30.05.17 u 21:38

Nekadašnji šampion Nemačke i finalista Kupa pobednika kupova Minhen 1860 je ispao u treću ligu izgubivši na svom terenu revanš meč baraža od trećeplasiranog tima treće lige – Regenzburga (0:2).

Neverovatnih 65.000 navijača okupilo se danas na Alijanc areni da bodri svoje mezimce.

Zanimljiv je podatak da je ovo bio osmi put u sezoni da je Minhen na tribinama imao 60.000 ili više navijača, a danas je doživeo sedmi poraz.

Lavovi idu u treći rang takmičenja posle 25 godina. Naime, 1992. ispali su i odmah se vratili. Međutim sada postoji opasnost da Jordanac Ismaik koji je najveći investitor može vrlo lako i da se povuče. On je do sada uložio preko 60.000.000 evra u klub i sve je bilo uzalud.

Mnogi fudbalski asovi nosili su dresove Minhena. Naš Perica Radenković bio je šampion sa Lavovima 1966. Iz kasnijih generacija to su Rudi Feler, Olaf Boden, Bernard Vinkler, Jens Jeremis, Harald Černi, Davor Šuker, Danijel Birofka…

Ekipa koju sjajno s klupe predvodi nekadašnji as Borusije iz Dortmunda Hajko Herlih hrabro se suprotstavila Minhenu. Herlihovi junaci su Kolja Puš i Mark Lais, strelci u 30. i 41. minutu.

Trener Vitor Pereira je uzeo dve titule s Portom došao je kao deo velikog projekta a neslavno završio.

Pripremila: Katarina Stevanović

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter