0
Evropske lige

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

FA KUP: Venger ‘izvukao’ sezonu, novi trofej u vitrinama Arsenala (VIDEO)

Objavljeno: 27.05.17 u 21:49

Po 13. put su ‘tobdžije’ osvojile FA trofej.
U finalu je Arsenal rezultatom 2:1 porazio gradskog rivala, Čelsi.

Izabranici Arsena Vengera su stigli do ranog vođstva, preko Aleksisa Sančeza koji je nakon karambola iskoristio mlitavu reakciju ‘plavaca’ u odbrani, došao do lopte i upisao se u listu strelaca pored Kurtoe koji nije mogao da spreči takav rasplet.

Do poluvremena je bilo još nekoliko zrelih prilika na obe strane, ali je falila realizacija, tako da se sa ovim poluvremenom otišlo na pauzu. Najzanimljiviji momenat sa početka drugog dela jeste drugi žuti karton za Mozesa u 68. minutu, koji ga je zaradio simulirajući penal u kaznenom prostoru Arsenala.

Iako je reprezentativac Nigerije ostavio svoj tim na cedilu, Čelsi je stigao do izjednačenja. Vilijan je sa desne strane uputio centaršut duboko u kazneni prostor ‘tobdžija’ ka Košti i Luizu, Španac je grudima prihvatio loptu i volejem je poslao u nebranjeni deo mreže Arsenala.

Na nešto više od 10 minuta do kraja finalnog duela, čovek odluke je bio Aron Remzi. Velšanin je doneo pehar Arsenalu iz ne preterano opasne akcije, akcija je tekla sa leve strane, u kazneni prostor je ubačena duboka lopta koju je stigao Olivije Žiru, ‘zavrnuo’ je ka penalu gde je naleteo Remzi i postigao drugi gol za Arsenal.


(Izvor: YouTube/Real Madrid)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter