0
Domaći fudbal

ZA KAZNU SPREMNI: Ustaška žurka u finalu Kupa BiH oštro sankcionisana (VIDEO)

Objavljeno: 19.05.17 u 17:30

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza BiH suspendovala je stadion Širokog brijega zbog ispada navijača ovog kluba na finalnoj utakmici Kupa protiv Sarajeva.

Navijači Širokog Brijega su na pomenutoj utakmici napravili nekoliko prestupa među kojima je i horsko skandiranje ustaškog pokliča „za dom spremni“, zbog kojeg je u nekoliko navrata kažnjavana i fudbalska reprezentacija Hrvatske.

Očito da neki nisu izvukli nikakve pouke iz toga pa su ozloglašeni poklič koristili i u pomenutoj utakmici finala Kupa BiH. Uz to navijači Širokog Brijega su na početku utakmice izviždali himnu BiH a zatim uzikivali „Mi Hrvati“, kao i „Ubij balije“.

Na tribinama je takođe istaknuta i zastava Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) što nije promaklo disciplinskoj komisiji koja je kaznila domaćina suspenzijom stadiona, takozvane „Pecare“.

– Suspenduje se Nogometni klub Široki Brijeg od odigravanja svih utakmica na stadionu „Pecara“ do okončanja disciplinskog postupka. Celokupan materijal sa revanš utakmice finala Kupa BiH Široki Brijeg-Sarajevo ustupa se Disciplinskoj komisiji FS BiH, radi vodjenja disciplinskog postupka protiv NK Široki Brijeg- navodi se u saopštenju.

Izvor:Youtubeuzariciusrcu

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter