0
Fudbal

KAD ŠALA POĐE NAOPAKO: Laveci zbog fore koju smo svi kao klinci koristili optužen za rasizam u Kini (FOTO)

Objavljeno: 15.05.17 u 11:22

Ezekel Laveci, fudbaler ekipe Hebei iz kineske Superlige, morao je da se izvinjava javnosti u Kini zbog fotografija koje su izazvale bes u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Naime, Laveci je tokom jednog fotografisanja za promotivnu kampanju Superlige rukama iskosio oči, kako bi ličio na Kineza. To je izazvalo veoma negativne reakcije, pa je Argentinac uputio izvinjenje:

– Na zahtev Superlige Kine, fotografisali smo se za ovu sezonu. Dobili smo instrukcije, a ja sam pokušao da napravim neke zanimljive fotografije, smešna lica, koje bi kasnije bile upotrebljene u svrhu zabave. Nisam imao nameru da uvredim kineski narod, i nisam imao nikakve loše namere. Srećan sam jer sam ovde, jer sam deo Hebeija. Prelepo mi je u Kini, imam sjajne saigarče i ovo je prelepo putovanje. Svaka osoba u Kini oko mene je prijateljski nastrojena, i volim svoj život ovde.

Izvinjavam se, ukoliko je ova fotografija uvredila javnost i navijače. Biču pažljiviji ubuduće, napisao je Laveci u zvaničnom saopštenju.

Laveci je u Kinu stigao iz PSŽ-a u januaru 2016, od kad je u sjajnoj formi, a bio je strelac i prošle nedelje, protiv Gvanžu R&F.

Oglasila se i ekipa Hebeija, povodom sporne fotografije:

Mnogo puta je pokazao da voli kinu. Razgovarali smo sa njim, i uverio nas je da nije imao lošu nameru i uputio nam je iskreno izvinjenje. Mi se kao klub takođe izvinjavamo zbog nesporazuma. Bićemo pažljiviji ubuduće.

Pogledajte spornu fotografiju:

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter