0
Evropske lige

ŠTA MU JE TO TREBALO: Fudbaleru kojeg je nedavno želela Zvezda, zbog politike ugrožena karijera!

Objavljeno: 29.03.17 u 14:10

Reprezentativca Ukrajine, Romana Zozulju, zbog njegvoe otvorene podrške desničarskom pokretu ne želi ni jedan klub.

Politici nije mesto u sportu i te dve stvari jednostavno ne treba mešati. Ovo je na teži način naučio Roman Zozulja koji zbog glasnog propagiranja svojih političkih uverenja sada ima problem da pronađe klub u kojem bi igrao.

Usred ratnih sukoba u svojoj domovini, ukrajniski fudbaler je jasno stao na stranu ultradesničarkih snaga, što mu je u jednom trenutku pomoglo da ubere određene simpatije kod kuće, ali mu je na dugoročne staze ugrozilo dalju karijeru.

Evropa je pokazala da je krajnje netolerantna na ovakve stvari pa su navijači Rajo Valjekana, mahom naklonjeni levici, praktično proterali Zozulju i ekipe a isto je prošao i u Betisu koji ga nije želeo nazad. Takođe po tvrdnji njegovog menadžera Ukrajinca su tkođe odbila da angažuju i dva kluba iz Švedske, čak i oni čiji su navijači okrenuti desnici i njegova dalja karijera je pod velikim znakom pitanja.

Artem Zozulja bio je u žiži srpske javnosti u trenucima kada je napuštao Dnjepar, jer je tada Crvena zvezda pokazala interesovanje za njega. Ipak on je tada otišao u Betis, a verujemo da bi sada bio voljan da prihvati ma kakav angazman. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter