0
Domaći fudbal

FOTO: Partizan.rs

IZJAVA KOJA ĆE ODUŠEVITI GROBARE: Talentovani golman poručio ‘Najjači smo u ligi!’

Objavljeno: 28.03.17 u 22:53

Crno-beli su savladali Zemun sa 4:0 u meču B timova, a najbolji fudbaler u redovima crno-belih bio je Petar Đuričković, koji je, uz golmana debitanta Đorđa Lazovića, pričao za zvanični sajt crno-belih.

 

– Mogli smo i mnogo ranije do prvog pogotka – započinje razgovor Petar Đuričković. Imali smo dosta izglednih šansi, a kasnije smo otvorili utakmicu tim golom iz penala, nakon akcije Vladimira Đilasa i Duce Vlahovića.

Danas si odlično ocenjen, koliko tebi lično znače ovakve utakmice?

– Naravno da znače, svaka utakmica je bitna, posebno za igrače koji u toku sezone imaju manju minutažu. Pre svega nam koristi u fizičkom smislu, da ostanemo u formi, jer se igrač danas najbolje sprema kroz utakmice.

U aprilu vas čeka gust raspored, subota, sreda, subota?

– U aprilu nas očekuje dosta gust raspored, pored prvenstva igra se i Kup, tako da ulazimo u jedan ciklus u kojem ćemo igrati utakmice svaka tri dana. Već prva utakmica u aprilu je protiv Radničkog u Nišu, kao i sve ostale veoma bitna utakmica za nas. Ekipa Radničkog je iskusna, koja igra veoma čvrsto i koja ove godine ima velike ambicije. Na nama je da nastavimo sa dobrim partijama i da nastavimo niz pozitivnih rezultata – kaźe Đuričković.

Partizanovu mrežu čuvaju četri golmana, Filip Kljajić, Nemanja Stevanović, Marko Jovičić i Đorđe Jovanović. Šansu da stane među stative crno-bele mreźe po drugi put na zvaničnoj utakmici lige B timova (prva protiv Rada) dobio je i Đorđe Lazović.

– Da, danas debi za Partizan, velika stvar za mene. Ispunjenje davnašnje želje da budem na golu našeg najvećeg kluba.

Šta za tebe znači Partizan?

– Puno toga, pre svega, ljubav, radost, veličina u svakom smislu reci. Ogromna privilegija. Želja svakog sportiste koji sanja uspešnu karijeru.

Koliko liga B timova pomaže golmanima koji nisu u konkurenciji SLS?

– Mnogo. Ogromna šansa da se iskaźu kvalitet i prave vrednosti, naravno i da se nametnu kao ozbiljna konkurencija. Ja to svojim zalaganjem, trudom i radom želim svom snagom.

Iako ste konkurenti odlično se slaźeš sa golmanom Markom Jovičićem. Gotovo ste nerazdvojni?

– To je sastavni deo moje ličnosti , tako će uvek i biti. Poštujem konkurenciju, ona mi uvek dobro dođe i podsticajno deluje na mene, čini me još jačim. Sa Markom se družim puno, pre svega je vrhunski momak, a i odličan golman.

Da si golman suparničke ekipe, koga bi se najviše plašio iz redova crno-belih?

– Teško pitanje. Partizan ima fenomenalan tim, najjači u ligi nesumnjivo, ali , ako baš treba nekoga da izdvojim neka to budu Đurđević i Leonardo.

Želje?

– Źelim pre svega da budem zdrav, i da u kontinuitetu radim punom parom. Naravno da želim da dobijem što više šansi kako bih iskazao sav svoj kvalitet i nametnuo se stručnom štabu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter