0
Fudbal

SPORT FUDBAL KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO U FUDBALU SCG BIH SRBIJA I CRNA GORA BOSNA I HERCEGOVINA Mateja Kezman 12.10.2005. foto: Pedja Milosavljevic

VREMEPLOV: Noć kada je Kežman utišao ‘Visente Kalderon’ i našoj reprezentaciji čekirao kartu za Nemačku! (VIDEO)

Objavljeno: 20.02.17 u 00:05

Večeras ćemo se prisetiti jedne od najvažnijih utakmica u novijoj istoriji naše reprezentacije, na kojoj smo remijerm sa Španijom (1:1) praktično obezbedili sebi direktan plasman na Mondijal 2006. godine u Nemačkoj.

Utakmica na „Visente Kalderonu“ došla je na tri kola pre kraja kvalifikacija i bilo je jasno da će nakon nje dosta toga biti rešeno, što se tiče konačnog ishoda grupe.

Domaćin je na ovom meču bio pod imperativom pobede, iz razloga što je zaostajao dva boda za našom reprezentacijom, koja je bila lider grupe sa 15 bodova, dok je sa treće pozicije svoju šansu vrebala Bosna i Hrcegovina sa 10 osvojenih bodova.

Pred „crvenom furijom“ je bio nimalo lak zadatak, a to je da odbranu koja je prethodnih sedam mečeva ostala nesavladana konačno natera da kapitulira.

To im je i pošlo za nogom. Igrao se 19. minut utakmice kada je Ćavi Ernandez izveo jedan korner sa desne strane i lepo pronašao Raula Gozalesa na rubu peterca. Napadač Reala je u tom momentu pokazao svoju golgetersku klasu i iz prilično teške situacije, glavom pogodio gornji desni ugao gola Jevrića za toliko željeno vođstvo.

Izvor:Youtube/Владимир Станковић

Nastavak meča doneo je rovovsku borbu dve ekipe, gde su i jedni i drugi vrebali i najmanju grešku rivala. Naši su je dočekali sredinom drugog poluvremena i nisu propustili da je kazne.

U toku je bio 69. minut meča kada je Goran Gavrančić uptio jednu duboku loptu sa četrdesetak metara i činilo se da će Kasiljas lako doći do nje i otkloniti opasnost ispred svog gola.

Međutim da ne bude tako postarao se Nikola Žigić koji je ispred španskog golmana uspeo glavom da spusti loptu do Dejana Stankovića. Naš kapiten ju je povukao nekoliko koraka nakon čega je usledio traljav šut, ali je u toj situaciji Mateja Kežman pokazao izvanredan golgeterski „njuh“ i lepo isprativši pokušaj svog saigrača, spremno dočekao loptu koja je išla ka njemu i podigao je iznad Kasiljasa za poravnanje rezultata.

Do kraja utakmice naša reprezentacija se uglavnom usredsredila na čuvanje boda koji nam je garantovao otvorenu situaciju na putu ka Mondijalu, a na kraju ga je i sačuvala.

Ispostavilo se da je ovaj remi bio krucijalan za overu prvog mesta u grupi, jer je naša reprezentacija do kraja slavila protiv Litvanije u Vilnjusu sa 2:0 i na „Marakani“ protiv BiH minimalnim rezultatom i u velikom stilu čekirala kartu za Nemačku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter