0
Fudbal

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

VREMEPLOV: Velika je tuga ‘prokockati’ dva gola protiv Nemaca, moćna Jugoslavija je to uradila (VIDEO)

Objavljeno: 14.02.17 u 23:59

Istorijski meč na Svetskom prvenstvu u Lansu ostaće upamćen kao jedna od najboljih partija Jugoslavije.
Imala je reprezentacija Jugoslavije pobedu u džepu nad Nemačkom, 1998. godine na Svetskom Kupu u Lansu, ali su naši momci za pet minuta ispustili trijumf. Izabranici pokojnog selektora Slobodana Santrača su bili ubedljivi i uverljivi sve do finiša, kada je rival poslednjim atomom snage izbegao poraz.

Krenulo je bajkovito i golom tada najmlađeg reprezentativca Dejana Stankovića koji je pogodio u 13. minutu, a potvrda dobre igre došla je u nastavku kada je akciju golom krunisao Dragan Stojkovič Piksi posle asistencije Darka Kovačevića.

I kada je trebalo sačuvati kapital, došlo je do pada. Nemačka je za pet minuta postigla dva gola preko Tarnata, odnosno autogol Mihajlovića, i napadača Birofa. Ipak, ovaj megdan ostaće upamćen po pre svega dobroj partiji Jugoslavije, a i remi je otvorio vrata plasmana u osminu finala, gde je kasnije došlo do okršaja sa Holandijom.

(Izvor: YouTube/sekurarattu)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Za Jugoslaviju su igrali: Kralj, Komljenović, Đorović, Mihajlović, Petrović (Stević), Jokanović, Stanković, Stojković (Govedarica), Jugović, Kovačević (Ognjenović), Mijatović.[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter