3
Evropske lige

BUNDESLIGA: Matija Nastasić prekinuo Bajernov niz, Hofenhajm ‘samleo’ Majnc (VIDEO)

Objavljeno: 04.02.17 u 17:31

U današnjih prvih pet utakmica nemačke Bundeslige videli smo iznenađenje, pošto je Bajern Minhen remizirao sa Šalkeom rezultatom 1:1 u tradicionalnom derbiju.

Posle sedam uzastopnih pobeda u Bundesligi, fudbaleri Bajerna ‘sapleli’ u se u derbiju protiv Šalkea i tako se dodatno zakomplikovala borba za titulu. Lajpcig bi večeras pobedom nad Borusijom u Dortmundu, što će biti jako teško, stigao samo na bod zaostatka u odnosu na Bavarce.

Utakmica je počela kao iz snova za Bajern pošto je Robert Levandovski u devetom minutu doneo prednost završivši na lep način prepoznatljivu akciju minhenskog tima.

Iako se činilo da će Šalke pretrpeti težak poraz, samo tri minuta kasnije Naldo je iz slobodnog udarca savladao Manuela Nojera i poravnao rezultat.

Niko tada nije verovao da će to biti konačan rezultat utakmice, uprkos mnogobrojnim šansama domaćih i udarcima ka golu Šalkea.

Jednu od boljih prilika Bajern je imao u 93. minutu, kada je Levandovski spustio loptu za Komana, ali je srpski reprezentativac Matija Nastasić u odsudnom momentu krajnjim naporom izbio loptu i spasio veliki bod za tim iz Gelzenkirhena.

(Izvor: youtube / 433 Football)

Najubedljiviju pobedu dana ostvario je Hofenhajm koji je u duelu protiv Majnca potpuno dominirao i slavio sa čak 4:0. Mrežu gostiju do vrha su napunili svojim golovima Ut u 5, Terazino u 81 i Salaj u 86 i 91. minutu meča.

Minimalne pobede ostvarili su Herta nad Ingolštadtom, kao i Keln nad Volfzburgom, dok je Borusija iz Menhengladbaha sa 3:0 trijumfovala nad ekipom Frajburga.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Bundesliga, 19. kolo

Petak:

Hamburger – Leverkuzen 1:0 (0:0)
(Papadopulos 76)

Subota:

Bajern – Šalke 1:1 (1:1)
(Levandovski 9 – Naldo 13)

Menhengladbah – Frajburg 3:0 (0:0)
(Štindl 72, Rafael 78, Herman 90+2)

Herta – Ingolštat 1:0 (1:0)
(Haraguči 2)

Keln – Volfzburg 1:0 (0:0)
(Modest 81)

Hofenhajm – Majnc 4:0 (1:0)
(Ut 5, Terahino 81, Salaj 86, 90+1)

18.30 Dortmund – RB Lajpcig

Nedelja:

15.30 Augzburg – Verder
17.30 Ajntraht – Darmštat

[/stextbox]

 

Rezultati by SofaScore

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter