0
Evropske lige

ODLAZAK ‘PROFESORA’: Arsen Venger napušta Arsenal

Objavljeno: 29.01.17 u 13:55

Kada neko spomene ime „Arsenal“, prvo što mnogima padne na pamet jeste menadžer ove ekipe, Arsen Venger, koji je na klupi tima sa „Emirejtsa“ preko 20 godina. A Venger, po svemu sudeći, broji poslednje dane na ovoj poziciji.

Naime, kako prenosi „Sandej Ekspres„, Arsenal je u poodmaklim pregovorima sa Maksimilijanom Alegrijem, kako bi šef stručnog štaba Juventusa preuzeo komandnu palicu u Arsenalu po završetku ove sezone.

Alegri, 49-godišnji Italijan, je sa Juventusom osvojio dve vezane titule u poslednje dve sezone, dok Arsenal šampionski pehar nije podigao od 2004. godine, kada su Premijer ligu dominantno pokorili Tijeri Anri, Rober Pires i družina, bez ijednog poraza.

Venger je na klupu Arsenala došao 1996. godine, osvojio je tri titule šampiona, i tri puta je bio proglašen za najboljeg menadžera godine u Premijer ligi.

Takođe, ekipu je jednom odveo do finala Lige šampiona. Ovo mu je 21. sezona na čelu engleskog velikana.

Ukoliko pregovori ova dva kluba budu uspešni, Alegri preuzme Arsenal a Venger napusti London, možemo reći da je otišao i poslednji fudbalski „Mohikanac“, jer je teško poverovati da će neko uspeti da nadmaši Vengera, ser Aleksa Fergusona i Davida Mojesa, kada je u pitanju posvećenost jednom klubu. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter