0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT INTERVJU – NIKOLA ĐURĐIĆ: Prošla godina je najgora ikada, samo prečke, stative… (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 02.01.17 u 11:59

Čovek čije su noge pune fudbalskog umeća, njemu je još malo potrebno da u sebi probudi golgetersku zver.
Mada je nastupao za Radnički iz njegovog rodnog Pirota i Voždovac, utisak je da ga je domaća, a i pogotovo strana, publika upoznala kada je na promrzlim švedskim terenima na dodatne muke bacao golmane u najjačem rangu njihovog fudbala. Sa solidnim reprezentativnim iskustvom u mladoj selekciji, odagnao se u Haugesund gde je na 97 mečeva za taj klub strelac bio 46 puta. Ubrzo je završio na pozajmici u Helsingborgu, tada se dopao novopečenom bundesligašu Grojteru koji ga je doveo u svoje redove.

Nikola je išao uzlaznom putanjom, tih godina je debitovao i za A tim naše države, Augzburg je za njega Firtu platio oko milion i po evra za unutar nemački transfer. Predvodio je Malme u u Ligi šampiona protiv Ibrahimovića (PSŽ-a) i Ronalda (Real Madrida), a pre Partizana bio na pozajmici u Fortuni iz Dizeldorfa. U poslednjih nekoliko sezona Đurđić je igrač koji se sa zasigurno najvećom reputacijom odlučio da iz inostranog kluba dođe u Humsku, „grobari“ su očekivali puno, što će im ovaj napadač i ispuniti ako bude imao novu, „prolećnu šansu“.

 intervju Puno vremena si proveo „preko“, kakvi su ti utisci nakon povratničkih šest meseci u srpskom fudbalu?

– To bih mogao da izdvojim kao najveći moj problem u ovih šest meseci, moram da priznam, činjenica je da sam dosta vremena proveo u inostranstvu i da mi je to odmoglo u privikavanju ovde. Osećam da se još uvek nisam adaptirao na naše terene i stil fudbala, ali verujem da ću uskoro ući u ovu našu „dimenziju“. Ne kažem da sam zaboravio kako ovde stvari stoje, ali jednostavno dosta sam vremena proveo van svega ovoga.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

intervju Kako bi ocenio godinu koja je iza nas?

– Ako sudim samo po sportskom planu, 2016. je za mene bila katastrofalna. To nisam bio ja i to nije fudbal koji ja mogu da igram. Iskreno verujem da je to što mi se ne dopada otišlo sa starom godinom. Uglavnom nisam od onih koji otvoreno ne pričaju kako stvari stoje, potrudiću da fudbal iz 2016. godine što pre zaboravim. Pored toga, desile su se i mnoge predivne stvari, venčao sam se i dobio ćerkicu.

intervju Dosta je prošlo vremena, jesi li sabrao utiske o prečki protiv Zaglebja?

– Od mog dolaska u Humsku je dosta toga krenulo lošom putanjom, nisam očekivao da će tako biti. Ne samo protiv momaka iz Lubina, i u drugim utakmicama su se ređale prečke, stative, sitne povrede koje su taman tolike da izbace iz koloseka. Sve što je moglo da skrene, skrenulo je. Moram da priznam da je tako, sreća je u fudbalu veoma bitan faktor, ja je nisam imao u preteranim količinama od leta.

(Izvor: YouTube/GOAL365HD)

intervju Šta misliš da će ove godine rešiti pitanje šampiona?

– Definitivno utakmice sa Crvenom zvezdom. Dva naredna derbija će rešiti sezonu, bez sumnje. Onaj na „Marakani“ je pogotovo ključan, kako znamo i umemo moramo da napravimo „brejk“ tu. Ako mene pitaš, ja sam ubeđen da osvajamo titulu. Jedini realan način da se vidi ko je bolji jeste derbi, on će da iznedri i šampiona moje je mišljenje. Počeli smo da igramo dobro u kontinuitetu, ne vidim zašto to ne bismo nastavili i u drugom delu sezone.

intervju Leonardo je trenutno najbolji fudbaler Partizana, kakav mu nastavak sezone predviđaš?

– Uf, to je paklen igrač. Jedan neverovatan i poseban fudbaler, takvih nema mnogo na ovim prostorima, i u Evropi uopšte. Veruj mi, još uvek on nije pokazao svoj puni potencijal, tek će na proleće da zaigra kako ume. Jedan majstor ove igre, drago mi je da imamo takvog čoveka u ekipi. Naši klubovi često znaju da omanu sa dovođenjem stranih igrača, ali Leonardo je vanserijski ofanzivni veznjak koji će jednog dana sigurno zaigrati u nekoj od najjačih liga.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

intervju Procena HotSporta je da bi ukoliko ostaneš mogao da budeš jedan od najboljih strelaca na proleće, šta ti misliš o tome?

– Mislim da bi to bilo izuzetno teško, ali od mojih trenutnih partija može samo bolje. Jedino što mogu da obećam jeste da ću se veoma brzo vratiti u formu, kao i da će to što stoji između mene i mreže – nestati. Ja sam napadač i moj posao je da dajem golove, učiniću sve da zadovoljim publiku i klub. Ljudima nije jasno kako posle onoliko dobrih sezona u inostranstvu sada jednostavno neće da uđe lopta, ali eto, biće bolje.

intervju Šta misliš o navijanju u Srbiji, ipak davno si otišao?

– Iskren da budem, osim derbija malo toga je vredno pomena. Divim se momcima koji su svaku utakmicu tu, uz nas, na „JNA“, njima zaista svaka čast. Činjenica je da su ti momci prava retkost, ali ipak znači i njihova pesma. Moram da priznam da se i u toj sferi dosta toga promenilo od kako sam otišao iz Srbije, na lošije naravno.

intervju Ima li istine u tome da si na humanitarnoj utakmici „Koš za sreću“ bio MVP i pored živog Nemanje Nedovića?

– Potpuno tačno. Košarka je moj omiljeni sport, dosta pratim tu igru pod obručima, verovali ili ne čak i više od fudbala. Neretko i ispratim neki meč košarkaša u „Pioniru“. Bio sam MVP na „Košu za sreću“ 2015. godine i biću opet, tvrdim (smeh).

FOTO: KOŠ ZA SREĆU
FOTO: KOŠ ZA SREĆU

intervju Kako se snalaziš u ulozi oca i je l’ tačno da novopočeni roditelji dosta više paze na mlađe saigrače u svlačionici?

– Kažu da se za sada dobro držim (smeh). To je nešto što me zaista ispunjava, uloga oca je prva na lestvici, pre svakog uspeha koji sam ostvario ili koji je ispred mene. Što se tiče mlađih saigrača, u pravu si. Imam više razumevanja za mlade igrače, to su stvari koje se jednostavno promene preko noći (smeh).

intervju Da li je kapiten počastio saigrače za 39. rođendan?

Sale je jedan veliki čovek, ikona kluba. On nas je dovoljno „počastio“ samim njegovim prisustvom u ekipi. Veoma me je obradovala odluka da produži ugovor na još godinu dana, on je neverovatno bitan šraf „parnog valjka“ bez kojeg, siguran sam, ništa ne bi bilo isto.

(Izvor: YouTube/Navijači Partizana)

Sve je otvoreno, vreme će pokazati da li će i u 2017. godini ovaj fudbaler igrati u crno-belom dresu, ili će svoju fudbalsku sreću ponovo tražiti izvan ovih prostora. Jedno je jasno, sa ovakvim prigušenim majstorima treba rizikovati.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

NAJBOLJIH 11 U IZBORU SVOJIH BIVŠIH I SADAŠNJIH SAIGRAČA:

Marvin Hic (Augzburg/Augzburg II) – Rahman Baba (Augzburg/Šalke), Ragnar Klavan (Augzburg/Liverpul), Bojan Ostojić (Partizan), Danijel Brosinski (Grojter/Majnc) – Danijel Bajer (Augzburg), Saša Ilić (Partizan), Leonardo (Partizan), Halil Altintop (Augzburg) – Aleksander Sederlund (Haugesund/Sent Etjen), Markus Rozenberg (Malme).

Trener: Nikola Đurđić

*(Klub u kojem je igrao sa Đurđićem/Klub u kojem je sada)

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter