27
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

IZ PARTIZANA TVRDE: Ako su Hrvati uzor Crvene zvezde, daćemo im titulu!

Objavljeno: 24.12.16 u 09:52

Ponovo su se uzburkale strasti u fudbalskoj Srbiji, a sada smo dobili i reakciju iz crno-belog tabora.

Nova bura usledila je posle najava da će Crvena zvezda pokrenuti slučaj titule iz 1946. godine, kada je u posleratnoj godini osvojila titulu, ali se ona nikada nije računala.

Sličan slučaj pokrenut je pre par godina u Hrvatskoj i Hajduku je dodeljena titula šampiona.

– Ako Zvezda hoće zvanično da izađe sa takvim predlogom i njeni čelnici misle da je to ispravno, imaće moju podršku! Partizan se neće protiviti tome da se Zvezdi pripiše titula iz 1946. godine, ali ja nikada ne bih tako nešto uradio. Bilo bi mi ružno – izjavio je predsednik crno-belih Milorad Vučelić za ‘Alo’. 

NIKAD VIĐENO: Peterac izveden nogom! (VIDEO) (FOTO)

Zatim je pojasnio svoje mišljenje i dodatno prozvao ‘večitog’ rivala.

– Nije mi baš najjasnije kako neko misli da iz vremena NR Jugoslavije pripiše sebi titulu prvaka Srbije, koja je tada ostvarena u republičkoj ligi. Srbija, jednostavno, tada nije bila samostalna država, baš kao ni Hrvatska. Čuo sam da su Hrvati pre nekoliko godina tu republičku titulu pripisali Hajduku. Ako su Zvezdi uzor ili primer Hrvati, neka im onda ta titula. Samo meni takav stav ne liči na stav Delija – objasnio je Vučelić

Kao što smo i očekivali, neće se sve završiti tek tako…

0
0

27 Komentara

  1. nema sta ti da dash ili nedash titula je osvojena a ti se apsolutno nista ne pitash a neznam zasto se i javljash. Budala.

    0
    0
    Odgovori
  2. Tako ti je to kad Franjevac pokušava da omalozava Hrvata,,, a glumi velikog Srbina,,,međutim nama je to sve dobro poznato,,,,

    0
    0
    Odgovori
  3. Oko cega se prepucavate,Boze sacuvaj.Pa to oni i hoce,gladni su vlasti a znaju da je uvek upalilo zavadi pa vladaj! To su bila neka druga vremena,jedne je osnovala JNA a druge UDBA …niko tu nije bez putera na glavi.Dve institucije naseg sporta su FK CRVENA ZVEZDA
    i KK PARTIZAN,i ako samo pogledate gde su danas na karti evropskog fudbala i kosarke,pada u vodu svaki razlog za prepucavanje.A zasto i zbog koga su tu gde jesu,to je lako zakljuciti,ako otvorite oci i prestanete da mrzite klub za koji ne navijate.Tesko onome kome su idoli Vucelic,Covic,Vazura,Terzic ….

    0
    0
    Odgovori
  4. Ko ste vi da dajete nekom titulu?Da li je ona vasa?Ionako ste preko suda dobili dve nezasluzene titule,koje vam nikako ne pripadaju.Moje misljenje je da ta titula Zvezdi ne treba jer su bili prvaci Srbiji a postojala je zajednicka drzava Jugoslavija,pa prema tome,to je republicka titula a ne drzavna.Samo,partizan je zadnji,koji moze o tome da prica,pogotovo sa tog stanovista da ce oni nekom da daju nesto sto nije njihovo.Vratite one dve titule koje vam je Mirko Marjanovic osvojio sudskim putem pa tad nesto pricajte.

    0
    0
    Odgovori
  5. I Zvezda i Partizan su komunisticki klubovi. Nikad mi nece biti jasno zasto se Delije tripuju da je Zvezda cetnicki klub… Cetnici nikada nisu nosili petokraku. A osnivac Crvene Zvezde – Slobodan Penezic Krcun je ubio vise Srba, od Tudjmana.

    0
    0
    Odgovori
  6. Ko je kome uzor izlišno je govoriti. Osnovani u Zagrebu, više od polovine igrača Hrvata prisiljeni da igraju za usrano govno od kluba, preseljeni u Beograd. Igrali prvenstvo 1945/46 zakoje se nisu ni kvalifikovali, dekretom ubačeni u ligu sa otetim NDH igračima i „osvojili“ prvu SFRJ titulu. Čik neko drugi da je smeo da je osvoji. U svojoj „bogatoj otimačkoj“ istoriji ukrali titule, počev od gola u Ljubljani u „117. minutu, zatim dve uzastopne 86. Šajberove i naredne 87. Sve to je nastavljeno u vreme lopuža poput Marjanovića i Karadžića. I sada će neki buzdovsn da priča o uzorima… Prvo o lopovima…

    0
    0
    Odgovori
  7. NISTA CUDNO … SVE OCEKIVANO … KAD VIDIMO KO IH JE OSNOVAO … KAKO SU DO TROFEJA DOLAZILI … KAKO SU IMENA TROFEJIMA MENJALI-LAZNO IH NAZIVALI I PROMOVISALI ( TOYOTA -kup i KES-UEFA KES-kup bez engleza, ajaksa …), KAKO IMENA STADIONA, NAVIJACIMA, KLUBOVIMA I ADRESE MENJAJU … A SVE DA BI DUGOVE I PLJACKE NA TERENU I VAN NJEGA OPRAVDALI … KAD POGLEDAMO SASTAV LJUDI … U I OKO ZVEZDE SA SPONZORIMA … od NJIH je sve za ocekivati … KO SU ONI – zvezda od osnivanja do danas … sta su danas … a sta ce biti sutra … sportska Srbijo ??? !!!

    0
    0
    Odgovori
  8. ..Uvekkk su ‘rvati i ovi ‘nasi’ domaci izdajnici isli u paketu, isti ‘tata’ onda bio, a i dan danas, sluge svakog rezima, a posebno zap. ‘sila’, ajd’ sto lazu sebe, al’ sto i nas. Njihovo ponovno, najvece moguce, ikada u sramnoj im ‘istoriji’, moralno posrtanje uz ogromnu manipulaciju trenutnih im ‘vodja’ krim. proslosti dovodi do razdora i segregacije Srb. koje je ocekivano i dugo pripremano ( tj. nikada nije ni prestalo) za gazdu tog zla.. Sto bi DV rekao, zVEZDA je vulgarni nacionalizam i ruzno srpstvo .!. XXAAXXAA .!. A uz ‘titulu’, zajedno sa ‘rvatskom im kockasto crveno belom bracom, dobice i od nas Grobarrra .!. ..k’o i uvekkk .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
  9. Ahahah pa zna se ko je osnovan u zagrebu,čija je legenda bobek igrao za ndh,ćuti crveni vučela i kradi dok možeš,mani se istorije i zagorske divizije.

    0
    0
    Odgovori
    • A Prosinecki nije igrao za ovu novu nezavisnu Hrvatsku. Njega nije odlikovao tudjman i verovatno je igrao i trnirao Partizan. I ne samo Prosinecki. Ima ih jos koji su bili vasi decki. Ali bolesne glave misle da su ovi „nasi“ bili vece ustase od onih „vasih“.
      P,S.
      Kada pises komentar misli malo glavom.

      0
      0
      Odgovori
      • Sto puta ti je objašnjeno i rečeno da je Prosinečki,polusrbin a poluhrvat i samo umobolan čovek može o njemu pisati nešto tako i upoređivati ga sa vašim mnogobrojnim igračima koji su direktno iz NDH prešli u novosnovano zagrebački klub partizan,koji je kasnije promenio adresu,grad i republiku i prešao u Bgd jer je tamo bio generalštab.Zato razmisli svojom glavom o tome,jeste da je bolesna ali pokušaj da uključiš to malo mozga,ako ga uopšte imaš.

        0
        0
        Odgovori
      • Glava kaze,zumbule neobavesteni, Franjo Glazer, Florijan Matekalo… (ti nastavi niz reprezentativaca Nezavisne Drzave Hrvatske…
        Bok decki…

        0
        0
        Odgovori
  10. ..Uvekkk su ‘rvati i ovi ‘nasi’ domaci izdajnici isli u paketu, isti ‘tata’ onda bio, a i dan danas, sluge svakog rezima, a posebno zap. ‘sila’, ajd’ sto lazu sebe, al’ sto i nas. Njihovo ponovno, najvece moguce, ikada u sramnoj im ‘istoriji’, moralno posrtanje uz ogromnu manipulaciju trenutnih im ‘vodja’ krim. proslosti dovodi do razdora i segregacije Srb. koje je ocekivano i dugo pripremano ( tj. nikada nije ni prestalo) za gazdu tog zla.. Sto bi DV rekao, zVEZDA je vulgarni nacionalizam i ruzno srpstvo .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
  11. ..Uvekkk su ‘rvati i ovi ‘nasi’ domaci izdajnici isli u paketu, isti ‘tata’ onda bio, a i dan danas, sluge svakog rezima, a posebno zap. ‘sila’, ajd’ sto lazu sebe, al’ sto i nas. Njihovo ponovno, najvece moguce, ikada u sramnoj im ‘istoriji’, moralno posrtanje uz ogromnu manipulaciju trenutnih im ‘vodja’ krim. proslosti dovodi do razdora i segregacije Srb. koje je ocekivano i dugo pripremano ( tj. nikada nije ni prestalo) za gazdu tog zla..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter